Kikapcs

Közeleg a Föld napja: játékos túrával várja a kicsiket és nagyokat a szegedi Füvészkert

Április 22-én világszerte a Föld napját ünnepeljük. A neves alkalomra nagyon készül már a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje is. Az intézmény április 20-án szombaton, tartja a Föld Napjához kapcsolódó családi napját. Ezen a napon a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft-vel és a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-vel közösen játékos túrával várják a látogatókat, tudatta az intézmény közösségi oldalán.

Az eseményen a családokat a Mondolo Egyesülettel, a Szegedi Vízmű Zrt-vel, a Csemete Egyesülettel, a Komposztfutárral, és a TEBE Csomagolásmentes Bolttal együttműködve 10.00-16.00 óra között egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrára hívják.

Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási valamint természetvédelmi feladatokban, a gyerekek különböző öko-játékokkal játszhatnak. Ezen a napon kicsik és nagyok játékosan tanulhatják meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké. A menetlevelet érvényesítők között a Füvészkert ajándékcsomagjait sorsolják ki. A legkisebbek örömére 14.00 órakor a Habakuk Zenekar “Óvjuk meg a Földet!” című zenés gyermekműsorán vehetnek részt az érdeklődők.

Mint a szervezők hozzátették, kézműves kiállítók, növény árusok, és gasztro termékek színesítik majd a rendezvény repertoárját. Céljuk, hogy a környezetvédelemmel, fenntarthatósággal, újrahasznosítással kapcsolatos termékeket is megismertessék a látogatókkal.

Forrás: Szegedi Tudományegyetem Füvészkert FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb