Közélet

Orbán Viktorral, Szijjártó Péterrel és Deutsch Tamással rúgta be a kampányajtót a Fidesz

Most tartja a kampánynyitóját a Fidesz. Egy úgynevezett „Választási Manifesztumot” fogadnak el arról, hogy mi a június 9-i választások tétje, és mik a Fidesz legfontosabb céljai. Az eseményen Orbán Viktor mellett Szijjártó Péter és Deutsch Tamás is felszólalt.

Az eseményen Szijjártó Péter többek között arról beszélt, hogy korábban a NATO-ban meghúztak egy világos vörös vonalat, ez alá azt írták, hogy a NATO nem részese a konfliktusnak, és azt is odaírták, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ne jöhessen létre közvetlen konfrontáció a NATO és Oroszország között – szemlézte a beszédet az Index.

FOLYAMATOS LESZ A NYOMÁS MAGYARORSZÁGON

Két hete azonban elkezdődött a vörös vonal kiradírozása, és úgy döntöttek a többiek, hogy elkezdik előkészíteni a NATO koordináló szerepének növelését a fegyverszállításokban és az ukrán katonák kiképzésében. Ez az elhatározás a NATO-t minden eddiginél közelebb viszi a háborúhoz. “A vitában hárman voltunk, akik kritikát fogalmaztunk meg, sem a szlovákokat sem a törököket nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni, ezért nem nevezem meg a másik kettőt” – mondta Szijjártó, majd világossá tette, nem akarják, hogy a magyar katonákat ilyen akciókba belerángassák, és azt sem, hogy hazánk területén ilyen műveleteket hajtsanak végre, a többiek viszont akarják, ezért minket is bele akarnak rángatni ebbe. Úgy látja, hogy a következő hetekben folyamatos lesz Magyarországon a nyomás, hogy vegyünk részt a fegyverszállításokban és az ukrán katonák kiképzésében, ezért óriási a tét. A külügyminiszter hangsúlyozta, a világháború vagy a béke kérdésében kell döntést hozni, ahhoz pedig, hogy a béke hangja erősödjön, szuverenista és jobboldali fordulat kell Európában, ehhez pedig nekik is hozzá kell járulniuk.

DEUTSCH TAMÁS SZERINT BRÜSSZEL LETT AZ ÚJ MOSZKVA

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője elmondta: 1789 nap telt el a 2019-es EP-választások óta, majd az elmúlt 5 évről beszélt, a kormánypártok EP-képviselőinek mindig Magyarország volt az első, mindig kiálltak a magyar érdekvédelem érdekében. A brüsszeli bürokraták azonban fanatikus háborús agitátorrá váltak, azt akarják, hogy „genderérzékenyítő kommandók szabadon csatangolhassanak az óvodákban”. Azt is mondta, hogy Gyurcsányék találtak ki a politikai zsaroló feltételeket, amelyeket aztán jogi köntösbe öltöztettek Brüsszelben.

„Brüsszel lett az új Moszkva” – jelentette ki a politikus. Azt mondta: nyilvánvalóvá vált, hogy miért akarták betiltani a NatCon konferenciát, azért mert a békéről beszélnek és azonnali béketárgyalásokat akarnak, míg a brüsszeli hatalmaskodók háborút akarnak, akár világháborút is. Majd azzal folytatta: ezek az erőszakoskodók hol is vannak akkor, amikor Európába migránsok özönlenek, és automata fegyverrel rendelkező embercsempészek ellen kellene fellépni, hol vannak a rendőrök, amikor a határokat kellene megvédeni, felszámolni a no-go zónákat. Összecsinálják magukat, ha a fegyveres haramiák ellen kellene fellépni. Deutsch Tamás azt mondta: háborús hangulat van Brüsszelben, amely belevetette magát az ukrajnai konfliktusba, most már arról beszélnek, hogy előbb utóbb katonákat is kell küldeni Ukrajnába, a NATO elkezdte koordinálni a felkészítést; Brüsszel csúszik bele a háborúba, a békeállásponttal egyedül maradt Magyarország.

Deutsch szerint háborús hangulat van Brüsszelben, hiába mondják ők, hogy ez a háború két szláv ország háborúja. „A béke meletti álláspontunkkal ugyanúgy egyedül maradtunk, mint korábban a migrációellenessel, de ugyanúgy igazunk lesz ezzel. Lassan mondom, hogy mindenki megértse, még Brüsszelben is: no war!” „Mindig Magyarország az első. A kampány elkezdődött, munkára fel! Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!” – zárta beszédét Deutsch Tamás.

ALÁZAT NÉLKÜL NINCS GYŐZELEM

Végül Orbán Viktor lépett a színpadra. A miniszterelnök arról beszélt, hogy azért jöttek össze, hogy megindítsák az EP-kampányukat. „Mi vagyunk Magyarország legsikeresebb közössége (…), de közben őrizzük meg a szerénységet. Alázat nélkül nincs győzelem”. Orbán szerint ha nyerni akarnak, márpedig nyerni akarnak, akkor világosan kell látniuk, kik ők. Márpedig „mi vagyunk azok, akik talpra állítottuk a gazdaságot, amit a Gyurcsány-kormány csődbe vitt.”

„Mi vagyunk azok, akik munkát adtak a romáknak, ma kétszer annyi cigányember dolgozik Magyarországon, mint Gyurcsányék alatt, és megbecsült polgárai az országnak. Ebben a választási küzdelemben is számítanak rájuk” – mondta Orbán Viktor. Azt is mondta: elérték, hogy a baloldalhoz képest a minimálbér három és félszeresére nőtt, az átlagbért megháromszorozták. Az átlag nyugdíjat megemelték, és visszaadták a tizenharmadik havi nyugdíjat. Felére csökkentették a mély nélkülözésben élő magyarok számát, és fel fogják számolni Magyarországon a szegénységet, „amit a baloldal itt hagyott maga után”.

TÖBB MEGTAKARÍTÁS

„Semmilyen baloldali hazudozás vagy politikai bajkeverés sem írhatja felül a valóságot. 2010-ben a magyar gazdaság mérete nagyjából a fele volt a mainak, 14 év alatt majdnem a kétszeresére emeltük a magyar gazdaság méretét” – mondta a miniszterelnök. Azt is mondta, hogy 2010-ben a magyaroknak 3 millió autójuk volt, ma több mint 4 millió 200 ezer. Hozzátette, hogy a háztartások pénzbeli megtakarítását, ami 1000 milliárd volt, öt és félszeresére emelték. „A magyarok ma jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban, igaz, még nem olyan jól, mint szeretnének” – modndta. Hozzátette, hogy a kilátások a magyar gazdaságban biztatóak. „Ne legyünk álszerények, ilyen munkával a hátuk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei” – mondta a miniszterelnök a Telex szerint.

RECSEG-ROPOG A BÉKÉS EURÓPA

Orbán szerint ezt az esélyt nem ajándékba kapták, megdolgoztak érte, csak van itt egy bökkenő: Brüsszel felől veszély fenyegeti Magyarország eredményeit, „szemünk láttára recseg-ropog a szabad és békés Európa, amit úgy szeretünk. Ne kerteljünk, Brüsszelben baj van, nagy baj. A vezetés csődöt mondott, Európa gazdasága hanyatlik”. A miniszterelnök arra jutott, „a brüsszeli vezetésnek menni kell, Brüsszelben változás kell”. De tudja, hogy ez magától nem fog megtörténni, neki kell megcsinálnia. „El kell foglalnunk Brüsszelt, félre kell tolnunk a brüsszeli bürokratákat, és kézbe kell vennünk a dolgokat”, máskülönben súlyos árat fognak fizetni.

Orbán szerint van még ennél nagyobb baj is. Brüsszelben ma háborúpárti többség van, Európában a hangulat háborús, a politikát pedig a háború logikája uralja. Ő maga pedig „mindenfelől háborús készülődést lát”. Orbán szerint „egy lépésre vagyunk attól, hogy a nyugat katonákat küldjön Európába, ez egy háborús örvény, és amit Brüsszel csinál, az maga az istenkísértés”. A magyarok viszont tudják, milyen a háború, neki pedig az a meggyőződése, hogy ez nem a mi háborúnk, de szerinte amíg nemzeti kormány áll az ország élén, addig Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba, senkinek az oldalán.

NO MIGRATION, NO GENDER, NO WAR

Ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban – mondta Orbán Viktor. Azt is mondta, hogy a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, soros hálózata milliószámra küldi a dollárokat Budapestre a háborúpárti baloldalnak, akik szerinte nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik akaratának megfelelően kormányváltást akarnak, Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt. Ne hagyjuk Magyarországot – mondta, és hozzátette, hogy harcolnunk kell, meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát, a gazdasági eredményeket, a családokat, különösen a gyerekeinket.

No migration, no gender, no war! – fejezte be a beszédet.

A beszéde végén a miniszterelnök felmutatta az úgynevezett Választási Manifesztumot, amiben megfogalmazták a céljaikat. Ezután a papírt körbeosztogatták a teremben is.

Forrás: Index, Telex

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb