Sport

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője nem akar az NB I-be való feljutásról beszélni, mert abból csak baj lesz

Mint megírtuk, a Szeged a Győr otthonából hozta el a három pontot, így közelebb kerültünk a feljutáshoz. A szombat esti NB II-es fordulóban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia megmutatta, hogy miért számítanak ők is az élmezőny tagjainak. Az ETO Parkban arattak fontos győzelmet, melynek köszönhetően most már holtversenyben állnak az ETO-val. A mérkőzés hőse Papp Áron volt, akinek remek találata döntötte el a meccset. Most a vezetőedző is megszólalt, aki nem akar az NB I-be való feljutásról beszélni, mert abból csak baj lesz.

A VEZETŐEDZŐ ÉRTÉKELT: EZ VOLT A SZEZON LEGNEHEZEBB MÉRKŐZÉSE

A mérkőzés után a szegediek vezetőedzője, Aleksandar Stevanovic természetesen elégedett volt, hiszen elmondása szerint határozottan működött az a terv, amit kidolgoztak erre a mérkőzésre.

“Ez volt a szezon egyik legnehezebb mérkőzése, különösen, ha figyelembe vesszük a körülményeket, illetve azt, hogy mindkét csapatnak milyen jelentőséggel bírt ez a találkozó. Hibáztunk néhányszor, és szerencse is kellett a győzelemhez, de a szerencse szerves részét képezi a futballnak és ez most velünk volt. Sok helyzetet kidolgoztunk, kár, hogy nem tudtuk megszerezni a második gólunkat, akkor kicsit magabiztosabbá válhattunk volna, de a nap végére boldogok lehetünk, gratulálok a játékosaimnak. Egy fantasztikus győzelmet arattunk, köszönöm a szurkolóknak is a támogatást. Az volt a tervünk, hogy a középső zónában játszunk elsősorban, hiszen ha területet hagytunk volna magunk mögött, akkor könnyen bajba kerülhettünk volna, éppen ezért gyors támadókat állítottunk be és igyekeztünk kontratámadásokkal veszélyeztetni. A végén már kicsit a pszichológián is múlt, nem igazán támadtuk a területeket és a befejezéseknél is voltak problémáink, de nagyon örülök ennek a győzelemnek és büszke vagyok a játékosaimra” – nyilatkozta a vezetőedző az M4 Sportnak.

TÚL KORAI

A szakembernek szóba hozták, hogy újra élnek a feljutásról dédelgetett álmok. “Még mindig túl korai a célunkról és annak eléréséről beszélni. Korábban, amikor elkezdtük ezt a témát firtatni, akkor mindig rosszul játszottunk. A következő lépés a legfontosabb, fókuszálnunk kell, különösen a befejezésekre és az utolsó passzokra, ezekben kell javulnunk. Rengeteget dolgozunk a mérkőzéseken, de kvalitás kérdése, hogy a befejezéseknél milyen megoldást választunk, ezért ezekre jobban kell koncentrálnunk. Sokat futunk, gyakran emiatt elfáradunk és ennek is lehet az az oka, hogy nem vagyunk kellően koncentráltak a kapu előtt. Hiszem, hogy képesek vagyunk fejlődni a játék ezen aspektusában, és ha meglesz a kellő önbizalmunk, akkor a célunkat is elérhetjük – zárta gondolatait Stevanovic a csakfoci.hu összefoglalója szerint.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb