Sport

Buknak Pádár Nikire a tengerentúlon: a szegedi tehetség valamennyi amerikai NCAA-klub érdeklődését felkeltette

Nehéz döntés vár Pádár Nikolettre. A 18 éves úszónő Michael Phelps korábbi edzőjével dolgozna tovább, ám Bob Bowman távozik az arizonai csapattól.

Távozik a világbajnok Kós Hubertet és Sárkány Zalánt is foglalkoztató Arizona State Sun Devils úszóprogramjától a legendás edző, Bob Bowman, akihez tavaly a 18 éves úszófenomén, Pádár Nikolett is elkötelezte magát szóban. A 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps korábbi trénerének távozása természetesen átírhatja Pádár terveit, de a SwimSwam szakportálnak elmondta, egyelőre az idei világversenyekre összpontosít. 

BUKNAK PÁDÁR NIKIRE A TENGERENTÚLON

“Természetesen gondolok rá, de nem sietek egy ilyen fontos döntés meghozatalával, mivel csak 2025-ben kezdem el az egyetemet. Valószínűleg a párizsi olimpia után hozom meg a végső döntést” – mondta a szegedi tehetség. Az úszó óriási jövő előtt áll, hiszen öt aranyérmet nyert a 2022-es junior vb-n, míg a korosztály Európa-bajnokságain tíz aranyérem került a nyakába.

Az amerikai úszó szakportál hangsúlyozta, “buknak” a magyar lányra a tengerentúlon: Pádár 54.41 mp-es 100 gyors, illetve az 1:56.17 perces 200-as időeredménye valamennyi amerikai NCAA-klub érdeklődését felkeltette. Amúgy az NCAA-bajnok Sárkány Zalán, illetve a felnőtt Eb-t nyert és világbajnok Kós Hubert is hasonló helyzetben van, de még ők sem jelezték, hogy követik-e Bowmant Texasba. Nem tudni, ez a váltás hogyan befolyásolja a jövőjüket – írja a Bors.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb