Sport

Kinézte magának az Arizona State University Pádár Nikit, az ASU-n készülhet 2025-től

Újabb fiatal magyar klasszist nézett ki magának az Arizona State University úszógárdáját irányító edzőlegenda, Bob Bowman: Kós Hubert és Sárkány Zalán után a Legszegedibb Sportoló, azaz Pádár Nikolett is az ASU-n készülhet 2025-től.

A Magyar Úszó Szövetség kiemelte, Pádár Nikolett egyértelműen az új női úszógeneráció egyik legnagyobb tehetsége: 10-szeres junior Európa-bajnok és 5-szörös junior világbajnok. Kétszáz gyorson három egymást követő junior Eb-n győzött (2021-22-23), amire korábban nem volt példa, az idei, belgrádi eseményen pedig ő volt, aki megakasztotta a török szuperlány, Merve Tuncel példátlan győzelmi sorozatát. Tuncel ugyanezeken az Eb-ken csinálta meg a 400-800-1500 triplát, pontosabban, Belgrádban már csak a 400 hiányzott, ám Niki óriási úszással megelőzte.

FUKUOKÁBAN NYÉLBE ÜTTETETT A SZÓBELI MEGÁLLAPODÁS

A felnőtt világbajnokságon kifejezetten ígéretes produkciót nyújtott, 200-on megúszta az olimpiai szintidőt, igaz, a hőn áhított fináléról hat századmásodperccel lemaradt. A 4×200-as gyorsváltóval 7. lett (a tavalyi Eb-ről van egy bronzérme). Egyszóval, korántsem véletlen, hogy Fukuokában nyélbe üttetett a szóbeli megállapodás az arizonaiakkal.

„Először az ASU másodedzője keresett meg, hogy szívesen látnának, és hogy nekem is Bob lenne az edzőm, ezért vele is kell beszélnem – idézte fel Niki a kapcsolatfelvétel részleteit. – Fukuokában aztán Kós Hubival és Olasz Annával sokat beszélgettem a kinti lehetőségekről, az ASU-ról.”

2025-TŐL CSATLAKOZNA HOZZÁJUK

Aztán végül a szegedi csapattárson, a korábban szintén az ASU-n pallérozódó Olasz Annán keresztül futott be az üzenet Bowmantől, hogy szeretné Nikit a csapatában látni, beszéljenek. „Beszéltünk, megállapodtunk szóban, hogy 2025-től csatlakoznék hozzájuk, nagyon várom már” – összegzett Niki, aki a 200-as egyéni csúcsával, ahogy a Swimswam szakportál kiszámolta, megnyerte volna az NCAA topdivíziós bajnokságát 2023-ban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb