Kikapcs

Bokszkesztyű helyett fényképezőgépet ragadott az Ágota Közösség gondozottja: hamarosan kiállítás nyílik a 19 éves Kiss Auróra természetfotóiból

Május 22-én a biológiai sokféleség nemzetközi napján mutatkozik be természetfotóival a 19 éves Kiss Auróra Amadea, az ÁGOTA Közösség gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalja. A fiatal lány nem csak a fotózásban jeleskedik, mint korábban megírtuk, ökölvívóként is dobogós helyezéseket ért már el.

2024. május 22-én 17 órakor nyílik meg Kiss Auróra Amadea, az ÁGOTA Közösség gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljának A sokarcú természet című fotókiállítása az Ágota Közösség Központjában, a Csongor téren. Auróra 12 éves kora óta fotózik. A fiatal lánynak szívügye, hogy az általa tapasztalt sokféleséget megőrizze és annak szépségét továbbadja. A biológiai sokféleség (biodiverzitás) nemzetközi napja alkalmából bemutatkozó kiállítással Auróra élővilágunk változatosságának fontosságára hívja fel a figyelmet.

A BIODIVERZITÁS BIZTOSÍTJA JÓLÉTÜNKET

De mit is jelent a biodiverzitás? Egyrészt azt fejezi ki, hogy Földünk fajokban rendkívül változatos. A tudósok jelenleg 1,2 millió fajt azonosítottak, de egyes becslések szerint 8,7 millió található bolygónkon. Tehát ezen a téren bőven van felfedeznivalónk. Másrészt azt is magában foglalja, hogy egy fajon belül is milyen jelentős a genetikai változatosság. Harmadrészt egy adott terület fajgazdagságát is jelentheti. A biodiverzitás biztosítja a jólétünket: a tiszta vizet, az oxigént, a termőképes talajt, az élelmet, a beporzást, a nyersanyagokat vagy éppen a természet adta gyógyszereket. A sokféleséget napjainkban számos veszély fenyegeti: a klímaváltozás, az élőhelyek csökkenése, a környezetszennyezés, a túlfogyasztás vagy az invazív fajok behurcolása egyes területekre.

A fotókiállítást megnyitja: Kothencz János, az ÁGOTA Közösség vezetője, és 2024. június 4-ig látogatható a Csongor téren.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb