Kikapcs

Szeged365 Kisokos: nyakunkon a május elseje, szerdán zárva lesznek a boltok, mutatjuk, mégis, hol vásárolhatunk, ha valamire szükségünk lenne

Május elseje, azaz a Munka ünnepe idén szerdára esik, így a hét közepén egy napra a legtöbb bolt bezár Szegeden is. Előfordulhat azonban, hogy az utolsó pillanatban jut eszünkbe valamilyen fontos dolog, ami korábban lemaradt a bevásárlólistánkról, így hasznos lehet tudni, hol lesz lehetőségünk az ünnepnapon beszerezni a hiányzó tételeket. Mutatjuk máris, hogyan alakul a szerdai munkaszüneti napon a boltok zárva – illetve nyitvatartása.

A NAGYOBB ÁRUHÁZAK MIND ZÁRVA TARTANAK

Ahogy az ünnepnapokon lenni szokott, május 1-jén, szerdán is zárva tartanak majd a nagyobb üzletláncok boltjai. 

  • Az Aldi,
  • a Lidl,
  • a Tesco,
  • az Auchan,
  • a Spar és Interspar,
  • a Penny,
  • a CBA és Príma,
  • a Coop,
  • valamint a Reál üzletei április 30-án, kedden még a szokott nyitvatartással várja a vásárlókat. Május 1-jén, szerdán ezek az üzletek zárva tartanak. 

Május 2-án, csütörtökön ismét a megszokott időben nyitnak a boltok, és várják a vásárlókat hétköznapi nyitvatartás szerint. 

ITT VÁSÁROLHATUNK MÁJUS ELSEJÉN

Ha valamit elfelejtettünk beszerezni, akkor május 1-jén, szerdán az alábbi üzeletekben próbálhatjuk meg pótolni.

  • Az éjjel-nappali üzletek várhatóan május 1-jén is nyitva lesznek.
  • A benzinkutakon működő üzletekben is vásárolhatunk majd az ünnepnapon.
  • A családi tulajdonú kisüzletek, virágboltok és újságárusok is kinyithatnak május 1-jén. 

ÍGY ALAKUL A MARS TÉRI PIAC NYITVATARTÁSA

A SZVP – Szegedi Városkép és Piac tájékoztatása szerint május elsején a Mars téri piac is bezárja kapuit.

AZ ÜGYELETES GYÓGYSZERTÁRAT KERESHETJÜK SZÜKSÉG ESETÉN

Az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak is nyitva tartanak, melyekről tájékoztatás az OGYÉI honlapján található. Szegeden az ügyeletet az ünnep alatt a Vasas Szent Péter Gyógyszertár látja el 00.00-07.00 és 20.00-24.00 óra között.

VÁLTOZÁS VÁRHATÓ AZ SZKHT MUNKARENDJÉBEN IS

A Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati nyitva-tartása valamint a hulladékszállítás rendje 2024. május 1-jén (szerdán) megváltozik. Az alábbi ábrákon mutatjuk, hogyan:

A NEMZETI DOHÁNYBOLTOK NYITVATARTÁSA ELTÉRHET

A Nemzeti Dohányboltok ünnepi nyitvatartása eltérhet. A pontos nyitvatartásról érdemes az interneten vagy az üzletekben kihelyezett tájékoztatók által tájékozódni a konkrét bolt nyitvatartásáról.

SZEGEDI VADASPARK

A Szegedi Vadaspark az év minden napján nyitva tart, ünnepnapokon is, így május elsején is várja látogatóit.

MÓRA FERENC MÚZEUM

A Móra Ferenc Múzeum is kinyitja kapuit, 10-18 óra között várják a látogatókat.

A FÜVÉSZKERT IS NYITVA TART

Mint a Szegedi Tudományegyetem Füvészkert tájékoztatott, ők is nyitva lesznek május elsején, sőt, ettől a naptól fogva a Trópusi Lepkekert is látogatható lesz.

SOK-SOK PROGRAMMAL KECSEGTET BENNÜNKET A MAJÁLIS AZ ÚJSZEGEDI LIGETBEN

Nyakunkon a május, s mint ahogy megszokhattuk ilyenkor, a nyár szele megérinti városunkat, s alaposan felpezsdül az élet Szegeden: már április 30-án kezdünk a kétnapos Szegedi Majálissal az újszegedi Ligetben, majd május 16-án elstartol a szegedi fesztiválszezon nagy nyitó eseménye, amikor csilingelő borospoharaktól lesz hangos a város, a Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat. Hogy el ne vesszünk ebben a hatalmas ránk váró programkavalkádban, Rácz Attilát a rendezvényeket szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetőjét kérdeztük, mikor, mire számíthatunk.

Forrás: mindmegette.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb