Kikapcs

Érdekes Szegedi Majális: kiváló hangulat, tűzijáték félig-meddig világosban, és áramszünet a Kozmix koncert alatt (frissítve: az együttes is megszólalt)

Nagyot szólt az idei Majális, ugyanis újdonságokkal debütált szerdán a Kozmix Szegeden. A telt házas rendezvény egyébként remek hangulatban telt, adott volt a vidámparki hangulat a Ligetben, majd este a Kozmix is letette az asztalra azt, amit kellett, viszont akadt egy kis gubanc is, ugyanis a koncert közben elment az áram. Mindezek előtt a Széchenyi téren is rengetegen voltak kíváncsiak az ünnepi hangversenyre, ami elképesztő hangulatot hozott a belvárosba, majd jött a tűzijáték. Utóbbi félig-meddig világosban…

Kozmixon elment az áram, kétszer is – kaptuk az üzenetet több Szeged365 olvasótól még szerdán este. Mint olvasóink írták, Lányi Lala nem volt boldog, ám “megoldották egy kis tűzzel”, hiszen a tűzzsonglőr addig szórakoztatta a nézőket, amíg orvosolták a problémát. Az olvasóinktól kapott videókból az is kitűnt, hogy a nézőközönség nem csüggedt az áramszünet miatt, ugyanis Hofi Géza ikonikus dalainak sorait kezdték el énekelni, így felcsendült a “kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek” is.

@szeged365

“Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek…” Még a Kozmix szegedi koncertjén is!

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365
@szeged365

Áramszünet is akadt a Kozmix koncerten, Szegeden…

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Köszönjük a videót Péternek, és János olvasónknak!

TECHNIKAI GUBANC VOLT A HÁTTÉRBEN

A probléma okára rákérdeztünk a szervezőknél is, mint Rácz Attilától, a Szegedi Városkép és Piac ügyvezetőjétől megtudtuk, az áramszünetet az okozta, hogy egyik, a Kozmix által telepített eszköz miatt a biztosíték lecsapódott. A szünet egyébként nem tartott sokáig, gyorsan orvosolták a problémát, és remek hangulatban dübörgött tovább a majálisi koncert a Ligetben.

TŰZIJÁTÉK A SZÉCHENYI TÉREN, VILÁGOSBAN

Mindezek mellett a Széchenyi téren is ünnepi hangulat uralkodott. Több mint 15 év után csendült fel újra a zenei irodalom egyik legnagyobb alkotása Szegeden. Itt Botka László, polgármesterünk ünnepi beszéde után a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus közös, ingyenes, ünnepi koncerttel köszöntötte Magyarország uniós csatlakozásának huszadik évfordulóját. A hangverseny felemelő volt, Beethoven IX. szimfóniája zengte be a Széchenyi teret, majd jött a tűzijáték. Utóbbinál többen is kifogásolták azt, hogy nem várták meg, amíg besötétedik, hanem 8 óra előtt egy kicsivel már elkezdődött durrogás.

“Szegedi érdekesség, avagy tűzijáték világosban. Valami mintha látszott volna belőle, de sajnos nagyobb volt a hangja mint a látványa… Értem én, hogy a munka ünnepe után másnap dolgozni kell menni, de az a fel óra, hogy sötét legyen, igazán belefért volna” – írta egy tag az egyik helyi csoportban.

Ettől függetlenül egy igazán élménydús és remek május elsejei napot tudhatunk magunk mögött Szegeden, és nincs megállás: két hét múlva startol a Szegedi Borfesztivál és a Szeged Napja ünnepségsorozat! Már alig várjuk…

FRISSÍTVE: AZ EGYÜTTES IS MEGSZÓLALT A KONCERT ALATTI ÁRAMSZÜNETTEL KAPCSOLATBAN

A Kozmix a Szeged365 Facebook oldalán fejtette ki, mi okozta az áramszünetet az Újszegedi Majálison tartott koncertjük során.

“Egész egyszerűen nem volt elég áram a hozott színpadtechnikánk számára, ezért nem is kapcsoltuk be mindet már a legelején sem. A cikkben leírtakkal ellentétben tehát nem az eszközeink miatt csapódott le az áram, ugyanis azok tökéletesen működtek, hanem azért, mert egész egyszerűen nem bírta a hálózat a terhelést” – fogalmazott az együttes.

Hozzátették, nagyjából már egy órája játszottak minden probléma nélkül és épp egy lassú dal alatt ment el a teljes elektromos betáplálás, ami a színpadot látta el árammal. “Pont akkor történt, amikor a legkevésbé terheltük a rendszert, ugyanis a lassú dalban alig használtunk látványhoz vagy máshoz plusz energiát, még a zene is csendesebb volt értelemszerűen. Szívünk minden naiv szeretetével kérdezzük, hogy ha mi nem kerestünk bűnbakot, nem csináltunk belőle botrányt, akkor más miért teszi? Senki nem csinált ügyet ebből, mi olyan alázattal viseltük a helyzetet annak ellenére, hogy nem tehettünk róla, hogy inkább illett volna bennünket is megkérdezni és nem ránk kenni most utólag az egészet. Mi szóvá sem tettük, sőt Lala a színpadon is úriember módjára megvédte az eseményt és a szervezést, pedig az ő buliját akasztotta meg a hiányosság és pontosan tudta hogy mi okozza a problémát. Mert nem a cikkben leírt probléma okozta az áramszünetet, hanem nyilvánvalóan az, hogy nem volt belőle elég ahhoz, hogy ellássa az egész területet és a beépített színpadtechnikát” – írták.

“Tudjuk, hogy kell az izgalom meg a feszültség, illetve fontos, hogy a szervezői oldal is tiszta maradjon, de legyetek szívesek ne így és ne a mi kárunkra már vagy ha mégis, akkor bennünket is megkérdezve. Ha mi úriemberek módjára intéztük a helyszínen, miért nem volt az elég jó úgy? Mindenki a legjobbat akarta, a szervezők és a produkció is. Így utólag már bőven elég lett volna annyit írni, hogy bár nagyjából húsz perces szünetet okozott kétszer is az áramszünet, a Kozmix profi módon kezelte a helyzetet és nem fordított hátat a helyszínnek, a közönség pedig a végletekig kitartott a csapattal, így a szinte mar elégtelen körülmények ellenére is kimaxolták a bulit. Köszönjük!” – zárta gondolatait a Kozmix.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb