Szegedi Arcok

“Jaj! Csak el ne üsse!” – A lezárt járda miatt a forgalommal szemben, az úton indult meg egy látássérült idős ember a Széchenyi téren, egy autós állt meg végül segíteni

Trolibuszra várakozott május elsején János olvasónk, aki arra lett figyelmes 13 óra után nem sokkal a Széchenyi téren, hogy egy vélhetően látássérült idősebb férfi a forgalmi sáv szélén indul el a forgalommal szemben a régi híd felé. Mint köztudott, a járdát a helyszínen lezárták, a gyalogosokat is átterelik a másik oldalra, ám ezt nyilván a férfi nem tudhatta. Olvasónk beszámolója szerint szerencsére nem történt baj, egy autós volt olyan rendes, hogy megállt, és végül segített a bácsinak biztonságosan átkelni az úttesten.

“Bár kissé késve, de úgy érzem, meg kell osztanom Önökkel aminek ma (május 1.) a déli órákban (13 óra után nem sokkal) szemtanúja voltam, miközben a Széchenyi téren a pékség előtt a trolira várakoztam” – kezdte levelét szerkesztőségünknek János olvasónk, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a közlekedési sávok szalagokkal vannak kijelölve a helyszínen, és a túloldali járda használhatatlan, mivel a felbontott aszfaltot ott helyezték el.

CSAK EL NE ÜSSE

“Egy látássérült (fehér bottal közlekedő) láthatóan idős ember a “szalagkorlát” mellett, a forgalmi sáv szélén indult el a forgalommal szemben a régi híd felé. Már éppen indulni akartam, amikor a híd felől egy sötét metál színű gépkocsi halad a kijelölt sávban. “Jaj! Csak el ne üsse!” Gondoltam! Ennél azonban jobb és tiszteletreméltó esemény történt” – emelte ki olvasónk, aki hozzátette, hogy ezek után a gépkocsi megállt a látássérült mellett.

EGY FIATAL HÖLGY SEGÍTETT VÉGÜL A BÁCSINAK

“Az “anyósülésről” egy (megítélésem szerint) fiatal hölgy kiszállt. Visszakísérte a látássérült embert, majd előbb a használhatatlan járda felé próbálta irányítani, de amikor tapasztalta, hogy nem ez a helyes megoldás, végül a gyalogátkelőhelyen kísérte át” – zárta sorait olvasónk, akinek hálásak vagyunk, hogy megosztotta velünk a történetet! Ebből is látszik, hogy Szegeden azért még figyelünk embertársainkra, és ha kell, segítünk!

Már számos önzetlen szegediről számoltunk be nektek, íme néhány:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb