Kikapcs

Érted, értünk, a Földért: most bebizonyíthatod, mennyire vagy környezettudatos, online kihívást indított a Rotary Club Szeged Dóm

“Én úgysem tehetek semmit” – hangzik el gyakran a kijelentés a környezetvédelem kapcsán. A négy hétig tartó szemléletformáló kihívással a Rotary Club Szeged Dómnak az a célja, hogy bebizonyítsák: ez nem igaz! Igenis minden ember minden apró kis erőfeszítése számít – írta a Rotary Club Szeged Dóm felhívásában.

HÉT TÉMA, HÉT KIHÍVÁS

Az “Érted, értünk, a Földért” elnevezésű online kihívásban 7 téma közül választhatnak az érdeklődők, amelynek a feladatait négy héten keresztül teljesíteniük kell. Ezek közül a témák közül választhatunk:

  • Bio ételünk, bio életünk
  • Energia-nyomozó
  • Vegán életmód
  • Gardrób
  • Öko-mozgás
  • Közlekedj okosan!
  • Kemikália

A feladatok különlegessége, hogy nem csak azt mondják meg, min érdemes változtatni egy környezettudatosabb élethez, hanem azt is megmutatják, hogyan. Konkrét példákat, alternatívákat, üzleteket és recepteket ajánlanak a kihívásban résztvevők számára.

JÁTSZVA SAJÁTÍTHATJUK EL, HOGYAN LEHETÜNK KÖRNYEZETTUDATOSABBAK

“Egyszerű, az életmódunkba könnyen beilleszthető feladatokkal készültünk, ugyanis úgy gondoljuk, akkor fogják a résztvevők a környezettudatos változtatásokat a kihívás után is folytatni, ha azok apró lépések, amik nem borítják fel a mindennapi rutint. A feladatok kialakításánál fontosnak tartottuk azt is, hogy legyen benne egy kis játékosság. Játszva szerintünk könnyebben tanulnak a gyermekek és a felnőttek egyaránt. Próbáltuk úgy kialakítani a kihívásokat, hogy minden korosztály örömmel vegyen részt benne, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy vegyen részt kihívásban! Játsszatok velünk egy jó ügyért!” – mesélt a projektről Ződi-Sipos Mária, a Rotary Club Szeged Dóm elnöke.

AZ IGAZÁN KITARTÓAK AJÁNDÉKBAN IS RÉSZESÜLNEK

A kihívás során az aktivitást díjazzák is. Támogatóiknak, szponzoraiknak köszönhetően kategóriánként egy nagy értékű ajándékot sorsolnak ki azok között, akik a választott kihívásuk mind a négy hetét teljesítették! A nyeremények átadására a záró rendezvényen kerül majd sor 2024. június 1-jén a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában.

A KIHÍVÁS SZEMLÉLETFORMÁLÓ, INTERAKTÍV CSALÁDI NAPPAL ZÁRUL AZ AGÓRÁBAN

A záró rendezvényen az ajándékátadás mellett rengeteg izgalmas program is lesz. Az Agóra együttműködésével egy szemléletformáló, interaktív családi nap várja az érdeklődőket, amely egyrészt lezárja a kihívást, másrészt további tudást ad át a környezetvédelemmel kapcsolatban. A rendezvényre nemcsak azokat várják, akik részt vettek a kihívásban, hanem minden gyermeket, fiatalt, szülőt, nagyszülőt, írták közleményükben.

A kihíváshoz a Rotary Club Szeged Dóm weblapján lehet csatlakozni, ahol még több információt is megtudhatsz a programról, IDE kattintva.

Forrás: Rotary Club Szeged Dóm

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb