Sport

A középfutamot megnyerte, de az újabb kvótaszerzés már nem jött össze a női kajak kettesnek Szegeden

A Csikós Zsóka, Kőhalmi Emese kajak kettes bejutott ugyan a döntőbe, de ott a hatodik helyen végzett a szerdai 500 méteres döntőben, a kajak-kenusok szegedi európai olimpiai pótkvalifikációs versenyén, ezzel lemaradt a két kvótáról, amelyet a győztes holland egység szerzett meg.

A hazai duó rosszul kezdte a napot, miután az előfutamban negyedik helyével nem sikerült egyenes ágon a fináléba kerülnie, később a középfutamban azonban javított, s győzelmével továbblépett a kilences döntőbe, amelyben csak az első helyen célba érő szerzett kvótát. A délutáni csatában egy-egy szlovák, brit, spanyol, cseh, holland, ukrán és semleges színekben versenyző orosz, valamint fehérorosz hajó volt a hazai kettős ellenfele. Csikósék ezúttal nem kezdtek rosszul, féltávnál még az élbolyban haladtak, de aztán a táv második felében elléptek tőlük a riválisok. A versenyt némi meglepetésre a hollandok nyerték, ezzel ők szerezték meg a két párizsi indulási jogot.

A SZEGEDI VERSENY AZ UTOLSÓ LEHETŐSÉG A KVÓTASZERZÉSRE

Az európaiak számára a szegedi verseny kínálja az utolsó kvótaszerzési lehetőséget. Magyarországnak jelenleg 15 párizsi indulási joga van – hat férfi és négy női kajakos, három férfi és két női kenus -, ezt a számot csütörtökön Takács Kincső növelheti 16-ra, amennyiben az első két hely valamelyikén végez C-1 200 méteren. A kvóta nem névre szól, a nemzetet illeti, a Párizsban induló magyar csapat a hazai válogatók alapján áll majd össze. A szerdai eredmény azt jelenti, hogy a három női kajakos számot – a K-1, K-2 és K-4 500 métert – négy versenyzővel kell majd megoldani.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb