Szegedi Arcok

Egy élet munkája vált a tűz martalékává: gyűjtés indult az Arany János utcai robbanásban otthon nélkül maradt édesanya és kisfia számára

Mint megírtuk korábban, április végén robbanás rázta meg Szegedet. Teljes terjedelmében lángolt egy lakás Szeged belvárosában, az Arany János utcában. Egy anya és nyolcéves gyereke voltak otthon, szerencsére ki tudtak menekülni a már lángoló épületből. A család támogatására most gyűjtést kezdeményeztek Szegeden.

“Néha történnek rossz dolgok. Néha történik olyan, ami még annál is rosszabb. Ilyen, ha a lakásunkban, ahol biztonságban érezzük magunkat, és ott van mindenünk, amit addigi életünk során vettünk, kaptunk, gyűjtöttünk tűz üt ki. Az emlékeink, a tárgyaink, a ruháink és még felsorolni is nehéz, hogy mi minden, egyik pillanatról a másikra megsemmisül. Ez történt bölcsis kolléganőnkkel, akinek bérelt lakásában gázrobbanás történt április 28-án este” – kezdte közösségi oldalán segítségkérő posztját az Igazgyöngyház Családi Bölcsődék, Szeged.

AZ ÚJRAKEZDÉSHEZ LENNE SZÜKSÉGÜK A SEGÍTSÉGRE

Mint írták, szerencsére az édesanyának és a kisfiának nem esett baja, a cicájukat viszont sajnos már nem tudták kihozni a lakásból. Helyzetüket még inkább nehezíti, hogy albérlőként nem tudtak lakásbiztosítást kötni, a főbérlő pedig elmulasztotta ezt megtenni, így nagyon nagy szükségük lenne a jószándékú szegediek támogatására az újrakezdéshez.

Ha lehetőséged van segíteni, az alábbi számlaszámon tudják június 15-ig fogadni a felajánlásokat:

  • KÁFE (Kárpát-medencei Fiatalokért Egyesület)
  • 10700433-45506701-51200002
  • Közlemény: Ancsi és Erik

Mint a gyűjtés szervezői írták, a gyűjtés eredményéről a megadott határidő után beszámolnak az Igazgyöngyház Családi Bölcsődék, Szeged közösségi oldalán. Amennyiben tárgyi felajánlást tennél, privát üzenetben tudod felvenni a kapcsolatot az Igazgyöngyház Családi Bölcsődék, Szeged Facebook oldallal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb