Smart Szeged

Megjelentek a látványtervek a BYD tervezett konténervárosáról – még sportpálya, és parkolók is lesznek

Január 8-án nyújtották be a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához a kérvényt, majd február 9-én meg is kapták az engedélyt az 1. és 2. ipari épületek mélyalapozásának első ütemére és az 1. zóna tereprendezésére a BYD-gyár helyszínén – írtuk meg február közepén, majd pedig márciusban újabb kérvénnyel fordultak a Kormányhivatalhoz. Akkor két hegesztőüzem, egy összeszerelőüzemet, étterem és egy közműellátó csarnok alapozására kértek engedélyt Szegeden. Most pedig megjelentek a látványtervek a tervezett munkásszállókról, összesen 7 darab konténerházat húznának fel, ahol akár 1400 munkás is elférhet, valamint egy étkezőt és sportpályát is.

Megjelent az építési engedélyezési tervdokumentáció az e-építési portálon, melyen a BYD hét darab munkásszállójának látványtervei is megtalálhatók. Sőt, már a helyszínt is meghatározták, eszerint a “konténerváros” a BYD területének a nyugati határán lenne, a Budapesti út mellett.

A felkerült dokumentumok alapján a tervek szerint lesz hét három szintes szállásjellegű épület, egy nagy étkező és konyha, közösségi tér padokkal,  tűzivíz-tározó, porta, parkoló és egy sportpálya is.

A látványtervek így festenek:

Tehát, zakatol tovább a BYD építése, és egyre több információ lát napvilágot arról, milyen beruházás kerül Szegedre. Áprilisban adták át egyébként a szegedi ipari park első részét a BYD-nak. Erről itt írtunk:

Fotók forrása: ÉTDR

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb