Szegedi Arcok

Ismét fogdába került Szabó Bálint: ezúttal a trombitálással húzta ki a gyufát

Trombitálással próbálta megzavarni a kínai elnök látogatását a tárgyalások helyszínén, a budai várban, ezért 150 ezer forint pénzbírságot szabott ki a rendőrség Szabó Bálintra, aki indul Szeged polgármesteri posztjáért is – írja a Blikk hétfőn reggel. Mint kiemelték, Szabó felutazott Budapestre, hogy kifejezze tiltakozását a kínai beruházáspolitika ellen, majd fogdába került.

A lap szerint Szabó Bálint több olyan helyszínen is megjelent, ahol a két napon át Budapesten tárgyaló kínai elnök, Hszi Csin-ping, vagy küldöttsége megfordult. A tiltakozás közben próbált trombitájával minél közelebb kerülni a delegációhoz.

8 ÓRÁT TÖLTÖTT FOGDÁBAN

A Blikk azt is írja, hogy múlt pénteken délelőtt a rendőrség szerint a biztonsági kordonnal elzárt területen várakozott, ahonnan a felszólítás ellenére sem ment el.

„A kínai elnök háromnapos magyarországi látogatása alatt a kínai és a magyar rendőrség mindent megtett azért, hogy ellenvélemény sehol ne jelenjen meg nyilvánosan. Az első két napon csupán hermetikus zárásokkal és titkos ügynökök hadával operáltak, pénteken azonban szintet léptek: bilincs, rendőrautó, fogda, elzárás következett. Míg a kínai elnök gépe fel nem szállt, az időmet ismét egy 2×4 méteres cellában töltöttem” – tudatta követőivel Szabó Bálint, aki hozzátette, hogy 8 órát töltött fogdában.

Korábban azt is megírtuk, hogy kiürítették a Völner–Schadl-ügy tárgyalótermét, mert megjelent ott is megjelent Szabó Bálint:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb