Közélet

Kisebb csapattal vág neki a választásnak Joób Márton – ma bemutatta az összes jelöltjét

Másodjára is sikerült: ismét összegyűjtötte a szükséges számú aláírást Joób Márton – írtuk meg a múlt héten, majd ma bemutatta a választásra készülő csapatát is.

Akkor, mindössze három napjuk maradt a szükséges aláírások összegyűjtésére, az idő rövidsége miatt viszont hoztak egy stratégiai döntést, miszerint – a polgármester-jelölt állítás mellett – kisebb csapattal vágnak neki a választásnak, azokra a körzetekre koncentrálva, ahol reális cél az egyéni mandátum megszerzése független jelöltként.

VÁLTOZÁS SZEGEDRE

“Elkötelezettek abban, hogy Szegeden változás legyen, mert meggyőződésük, hogy nem pártpolitikai alapon kell egy várost vezetni, hanem ügyek mentén, mindegy, hogy ki jobb vagy baloldali, a közösséget közösen kell, hogy építsék. Olyan független közép erőt építenek, ami pártállástól függetlenül szegedi ügyek mentén fog dolgozni. Részletesen be fogják mutatni elképzeléseiket a lakosság számára a következő néhány hétben” – áll a szerkesztőségünknek küldött közleményben.

Joób Márton háromszoros kenuvilágbajnok, tizenegy gyermekes apa, már harmadik alkalommal indul képviselőjelöltként Újszegeden, a 18-as választókörzetben, immár független jelöltként. Emellett polgármesterjelöltként is megméretteti magát, mert hisz abban, hogy Szegeden változásra van szükség, és legfontosabb céljának tartja, hogy olyan munkahelyeket teremtsen Szegeden a tőkeerős cégek bevonásával, melyek biztosítják a fiatalok egyetemi képzés utáni elhelyezkedését, hogy itt alapítsanak családot; valamint a városunk azok számára is vonzó alternatíva legyen, akik korábban elmentek innen. Fiatalos lendülettel kívánják megállítani a lakosságszám csökkenését, és növekedő pályára állítani Szegedet.

TÓTH FERENC MIHÁLY A 2-ES SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLETBEN

A közleményből kiderült, hogy a 2-es számú Dorozsma-Béketelep választókörzetben függetlenként Tóth Ferenc Mihály indul. “Idősebb kora ellenére aktívan részt vesz a közügyekben is, és azon dolgozik, hogy a jelenleg politikai alapon kettészakított dorozsmai lakosságot újra egyesítse, mert hisz a közösség erejében. Az újonnan beépült béketelepi illetve Cédrus lakópark új kihívásokat hozott a választókörzetben, amikre azonnali megoldások várnak” – írják.

A 3-AS SZÁMÚ VÁLASZTÓKERÜLET IS KAP JELÖLTET

A 3-as számú Szentmihály, Kecskés, Gyálarét és Klebelsberg telep területén független jelöltként Ábrahámné Kiss Szabina indul, aki háromgyermekes családanya, tősgyökeres szentmihályi lakos. “Szeretné, ha fejlesztési és közbiztonsági szempontból sokkal nagyobb hangsúlyt kapna ez a térség. Aktív jelöltként mind a négy településrészen pezsgő életet szeretne teremteni.”

RÓKUS KÖRZETBEN ZVOLENSZKI RUDOLF INDULT

A 4-es számú Rókus körzetben Zvolenszki Rudolf indul, aki, mint írják, “közvetlen vidám személyiség, és mivel ő is abban a körzetben lakik, pontosan tudja, hogy nem tűr halasztást a parkoló szám bővítése, a panelfelújítási program folytatása, a játszóterek tovább fejlesztése. Igazi közösségi ember, aki valóban képviselni fogja a körzetben élőket.”

SZABÓ KRISZTINA AZ 5-ÖS VÁLASZTÓKERÜLETBEN

Szabó Krisztina az 5. választókörzetben, Móravároson indul, ahol felnőtt és jelenleg is él, így tisztában van az ott élők igényeivel. “Két gyermek édesanyja. Küldetése, hogy harcoljon az ott élők körülményeinek jobbá tételéért. Úgy látja, hogy Móraváros összetartó közössége megérdemli azt, hogy a város kiemelten foglalkozzon a járdák és utak állapotával, valamint nagyobb figyelmet fordítson a közbiztonságra.”

“ALSZÖGEDI” KÖRZET

Dr. Szabó László a 6-os számú, „alszögedi” körzetben indul független jelöltként, mivel családi gyökerei nemzedékek óta Alsóvároshoz kötik. “Miként az édesapja, ő is háziorvosként praktizál. Fontos szívügye a város egészsége, kultúrája, és a hagyományok mentén való fejlesztése. Hat gyermekes családapaként fontosnak tartja, hogy Szeged, és azon belül Alsóváros egy családias, élhető hely legyen. Korábban két cikluson keresztül választott önkormányzati képviselő volt, így pontosan tudja, hogyan kell az emberek érdekeiért harcolnia a torony alatt” – emelték ki.

JOÓB MÁRTON LÁNYA IS INDUL

Joób Márton már korábban is jelezte, hogy lánya, Kálló-Joób Gréta Olívia a 14-es számú választókörzetben indul független jelöltként. “Férjezett, másodéves informatika szakos egyetemi hallgató. Igazi közösségi ember, aki nagyon jól tud alkalmazkodni és harcolni olyan dolgokért, amik a közösség számára fontosak. Gréta jelöltsége azért is fontos számunkra, mert a szegedi ifjúság felkarolása, és segítése kiemelt része a programunknak. Szegednek akkor van jövője, ha a fiatalok nem vándorolnak el innen, hanem itt alapítanak családot.”

VOLT FIDESZES A SORBAN

Chovanecz Kata, aki a 15-ös számú Belváros-Felsőváros körzetben indul, kétgyermekes vállalkozó. “Az elmúlt években bebizonyította, hogy az a szegediek melletti kiállás és a jogszerűség a legfőbb csapásvonalak számára. Több rendeletmódosítás fűződik a nevéhez. Az egyik legaktívabb önkormányzati képviselő volt. Csapatunk tagjaként továbbra is vállalja a társasházban élők és IKV-s bérlők jogi védelmét és képviseltét. Fontos célunk az IKV rendbetétele, amiben nagyon számítunk Katára” – emelték ki.

ÚJSZEGED-ODESSZA

A 17. választókörzetben, Újszeged-Odessza városrészben Joób Dóra Daniella, tizenegy gyermekes édesanya indul független jelöltként. “Három diplomás, tanult emberként, illetve sokgyermekes családanyaként mindig is szívesen vett részt a társadalmi életben. Véradásokat, családi napokat, egyéb eseményeket szervez, továbbá mind az óvodában, mind az általános és középiskolában a szülői munkaközösség aktív tagja, illetve vezetője. Ő maga is a körzetben lakik, így nagyon jól ismeri a körzet sajátosságait és az itt élő családokat. Kiemelten fontos számára a családok, a gyermekek és az idősek felé való segítségnyújtás.”

A 19. SZÁMÚ KÖRZET IS KAP JELÖLTET

A 19. számú körzet független jelöltje, Kálló Domonkos mechatronikai mérnök. “Feleségével együtt ők is Újszegeden laknak, ezért is vállalta, hogy indul az önkormányzati választáson az egyik újszegedi körzetben. Kiemelt célja az újonnan benépesült újszegedi területek nyugalmának helyreállítása, illetve Szőreg fejlesztése és bevonása a vérkeringésbe. Természetesen a szőregi rózsa illetve rózsaünnep megbecsülése szintén prioritás számára. Fiatal, agilis jelöltként bátran számíthatnak rá az ott élők” – áll a közleményben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb