Kikapcs

Négy új bemutatóval és két ősbemutatóval indul a Szegedi Pinceszínház új évada

A Szegedi Pinceszínház izgalmas új évaddal várja a közönséget, amely négy új bemutatót, köztük két ősbemutatót ígér. A színház vezetősége olyan előadásokkal készül, amelyek nemcsak a helyi, de nemzetközi színtéren is különleges figyelmet érdemelnek – tudtuk meg a társulattól.

A sajtóközleményben azt írják, hogy az évad első bemutatója egy világpremier lesz, amely a szegediek számára különösen fontos. A Pozsgai Zsolt tollából készült darab Szent-Györgyi Albertről szól, akit az egész világ ismer. A bemutató pikantériáját az adja, hogy a rendezést a nemzetközi hírű moldovai rendező, Sandu Grecu, a Moldovai Nemzeti Színház igazgatója vállalta.

NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS

Az előadás igazi nemzetközi együttműködésben jön létre, amelyben Moldova és Románia is részt vesz. Az Aradi Kamaraszínházzal közösen létrehozott produkció különös jelentőséggel bír a színházi szakma számára, hiszen első Nobel-díjasunk életét és munkásságát dolgozza fel.

EGYÜTTMŰKÖDÉS AZ ARADI KAMARASZÍNHÁZZAL

A Szeged-Arad Színháztengely tovább folytatódik az Aradi Kamaraszínházzal együttműködve, és további izgalmas előadásokkal gazdagítja az évadot. A következő bemutató Varga Bálint rendezésében Bacsó Péter híres filmjéből készült “Te rongyos élet” színpadi adaptációja lesz.

KÜLÖNLEGES ŐSBEMUTATÓ

Az évad végére egy különleges ősbemutatóval készül a színház. Franz Kafka “Átváltozások” című regényét adaptálja színpadra Czene-Polgár Donát, a Színház- és Filmművészeti Egyetem dramaturg hallgatója. A darabot Herczeg T. Tamás rendezi, amely várhatóan mélyen megérinti majd a közönséget Kafka lenyűgöző világával.

GAZDAG ÉS VÁLTOZATOS AZ ÚJ ÉVAD

Az új évad programja gazdag és változatos, különös figyelmet fordítva a magyar irodalom és kultúra bemutatására, ugyanakkor nemzetközi kitekintéssel is gazdagítva a repertoárt. A Szegedi Pinceszínház elkötelezett amellett, hogy a színházművészet széles spektrumát hozza közel a közönséghez, és ezzel maradandó élményt nyújtson minden látogató számára.

Az új évad tehát sok izgalmas előadást tartogat, amelyeket nem érdemes kihagyni. A Szegedi Pinceszínház továbbra is a város kulturális életének meghatározó szereplője marad, és várja mindazokat, akik szeretik a színházat és nyitottak az új élményekre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb