Közélet

Ma hallgatták ki Fico merénylőjét: akár életfogytiglani büntetést is kaphat

Mint arról mi is beszámoltunk, szerdán meglőtték Robert Fico szlovák kormányfőt. A lövéseket egy 71 éves, író és szlovák állampolgár adta le, több helyen is megsebesítette Ficót. Ma délelőtt hallgatták ki a merénylőt, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

A FÉRFI BIZTONSÁGI ŐRKÉNT DOLGOZOTT, LEGÁLISAN TARTOTT FEGYVERT: ÉLETFOGYTIGLANI BÜNTETÉST IS KAPHAT

A férfit szombat délelőtt hallgatták ki a szlovák Speciális Büntetőbíróság. Ez egy hasonló eljárás ahhoz, mint amikor Magyarországon a gyanúsított elfogása után a bíró annak előzetes letartóztatásáról dönt – írja a blesk.cz cseh hírportál. A merénylőt már átszállították a Speciális Büntetőbíróság épületébe, de szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, és a bíróság épületét lezárták a nyilvánosság, valamint a média előtt is. Juraj Cintulát előre megfontolt szándékkal elkövetett gyilkosság kísérletével gyanúsítják, amiért akár 25 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik- írja az Index.hu.

“A bűnüldöző hatóságok mindent megtesznek az ügy alapos kivizsgálásáért és az tettes igazságos megbüntetéséért. Az ügy az előzetes eljárás szakaszában van, amely nem nyilvános, ezért további tájékoztatást egyelőre nem adhatunk” – mondta Zuzana Drobová, a főügyészség szóvivője.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb