Mindenmás

Újabb infók a halálos hajóbaleset kapcsán: őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Halálos hajóbaleset történt Verőcénél, ahol egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval szombat éjjel – számoltunk be róla tegnap. Most kiderült, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a Duna verőcei szakaszánál bekövetkezett, két ember halálával és öt ember eltűnésével járó motorcsónak-tragédia körülményeinek tisztázása érdekében – közölte a rendőrség.

A rendőrök az elmúlt időszakban az érintett motorcsónaknál és a szállodahajónál is szemlét tartottak. Az utóbbi jármű kapitányát a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály beosztottjai gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt.

NEM RIADÓZTATTA A SZEMÉLYZETET A BALESET UTÁN A HEIDELBERG KAPITÁNYA

A rendőrök gyanúja szerint a kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg. A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban. A rendőrök továbbra is vizsgálják az eset körülményeit, amely során már 25 tanút hallgattak ki, köztük a szállodahajó személyzetének tagjait, az utasokat, és külső tanúkat is. A motorcsónak eltűnt utasai után folytatódik a kutatás – bár már áldozatok és nem túlélők után kutatnak – teszi hozzá a 24.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb