Szegedi ArcokVideo365

Détári Vilmos, a Legszegedibb Jótevő újra formában: Budapesten robotkézzel edz a Szent Vincent alapítója! (videó)

Détári Vilmos élete hatalmas fordulatot vett, mióta megnyitotta a Szent Vincent Rehabilitációs Központot Budapesten. Sportolói múltját nem hagyta maga mögött, és most a Global Fitness RSR edzőtermében edz a Myomo robotizált ortézis segítségével. Kiderült, hogy ez a készülék a rehabilitációban is hatalmas segítség.

Détári Vilmos, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítója, a Legszegedibb Jótevő 2023-as díj nyertese újabb mérföldkőhöz érkezett. Tavaly októberben nyitotta meg a központot Budapesten, és azóta sem lassít. Vilmos, akit a sport iránti szenvedélye és elkötelezettsége mindig is hajtott, most a Global Fitness RSR edzőtermében edz a Myomo robotizált ortézis segítségével és bár nem sporteszközről van szó, némi határátlépéssel vagy határfeszegetéssel kellő motiváció esetén akár az edzőteremben súlyok mozgatásában is segítséget nyújthat. Ez a forradalmi készülék nemcsak a mindennapi edzéseit segíti, hanem a rehabilitációban is óriási szerepet játszik.

A Myomo robotizált ortézis egy hihetetlen eszköz, amely lehetővé teszi Vilmos számára, hogy folytassa a sportolói életmódját annak ellenére, hogy jelentős egészségügyi kihívásokkal nézett szembe. Vilmos elárulta, hogy az eszköz elsősorban a rehabilitáció során nyújt hatalmas segítséget a sérült embereknek, és különösen büszke arra, hogy ebből a készülékből összesen két darab található Magyarországon, mindkettő a Szent Vincent Rehabilitációs Központban.

A Szent Vincent Rehabilitációs Központ nemcsak egy hely, ahol az emberek felépülhetnek, hanem egy közösség, egy család. Vilmos és csapata folyamatosan azon dolgozik, hogy a legmodernebb technológiákat és eszközöket biztosítsák a pácienseknek. Az ortézisek, mint a Myomo, nemcsak fizikailag segítenek, hanem pszichésen is támogatást nyújtanak a gyógyulás folyamatában.

Vilmos története inspiráló példa arra, hogy soha nem szabad feladni. A sport iránti szenvedélye és az innovatív technológiák iránti elkötelezettsége révén, továbbra is formában marad, miközben másokat is motivál és támogat a rehabilitációjuk során. Az ilyen eszközök és a központban végzett munka valóban új dimenziót ad a gyógyulásnak. A robot-asszisztált ortézis az izmokról vett elektromos jelet használja fel arra, akár nulla aktív izomerő esetén is, hogy komplex mozgásformákat hozzon létre a sérült felső végtaggal, így segítve a pácienseket a mozgás újratanulásában és a mindennapi életbe való visszatérésben.

Egy vagy több hetes BENTLAKÁSOS KOMPLEX TERÁPIÁIKRÓL kérj részletes tájékoztatást a Szent Vincent Rehabilitációs Központ kollégáitól! Ha van sérült családtagod, szeretted, ismerősöd, szólj neki erről a lehetőségről!


Lépjünk együtt a gyógyulás útjára!
Szeged, Bakay Nándor utca 50.
+36 70 652 0800
[email protected]
www.szentvincentrehab.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb