Sport

Egy igazi legenda, Evander Holyfield előtt mért be ma Kis Máté, aki a WBO bajnoki címét is behúzhatja

“A mérlegelés rendben lezajlott, holnap ismét hatalmas lehetőséget kapok” – írta Kis Máté a közösségi oldalára, aki nem más előtt, mint a boxtörténelemben az egyetlen négyszeres nehézsúlyú, vitathatatlan világbajnok, Evander Holyfield előtt mért be ma!

Mint megírtuk, május 24-én, Budapesten a New School Promotion gáláján lép ismét ringbe a Szeged Sportolója díjas ökölvívó, Kis Máté. A tét nem kicsi: az IBO interkontinentális bajnoka ezen a gálán behúzhatja a másik nagy világszervezet, a WBO bajnoki címét is.

A szegedi versenyző lehet az első magyar ökölvívó, aki WBO Global címet szerez (korábban Kovács Zoltán próbálta megszerezni a WBO nagypehelysúlyú Global címét, sikertelenül), ehhez pedig a bosnyák Zeljko Stegicet kell legyőznie.

IGAZI LEGENDA ÉRKEZETT HAZÁNKBA

Az eseményen a sztárvendég Evander Holyfield lesz, aki előtt ma bemért Kis Máté és Zeljko Stegic. A négyszeres nehézsúlyú világbajnok legenda egyébként:

  • 1990 és 1992 között a WBA, a WBC és az IBF egyesített bajnoki címét,
  • 1993 és 1994 között a WBA és az IBF címét,
  • 1996 és 1999 között pedig egy harmadik alkalommal a WBA címét is magáénak tudhatta;
  • az IBF címét harmadszor 1997 és 1999 között,
  • a WBA címét pedig negyedszer 2000 és 2001 között szerezte meg.

Sőt, ő volt az, akinek Mike Tyson leharapott a füléből egy darabot kettejük történelmi összecsapásán 1997-ben.

A holnapi összecsapás előtt jövünk még egy exkluzív interjúval Kis Mátéval, és természetesen a gála eredményéről is beszámolunk majd! Hajrá, Máté!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb