Smart Szeged

Mozgolódás van a Rheinmetall új szegedi üzeme körül, megjelentek a látványtervek!

A BYD mellett talán egy kicsit kevesebb figyelem szegeződik rá, de építési engedélyt kértek a Rheinmetall új ipari csarnok felhúzására Szegeden – derült ki az ÉTDR-re felkerül dokumentumból. A tervek alapján az üzemcsarnok hatalmas lesz, és elektromos töltőkkel ellátott parkolókat, és kerékpár tárolókat is kialakítanak majd.

Március 26-án, Szalay-Bobrovniczky Kristóf jelenlétében tették le a Rheinmetall új gyárának alapkövét Szegeden. A honvédelmi miniszter akkor azt mondta, hogy az új üzemben – amely háromszáz új munkahelyet teremt – élenjáró technológiával az elektromobilitás és a hidrogénüzemű járművek számára gyártanak majd eszközöket. Az új gyár Európa egyik meghatározó kutatás-fejlesztési projektje lesz – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, a kormány büszke arra, hogy ez Magyarországon és Szegeden valósulhat meg.

15 EZER NÉGYZETMÉTERNYI ÜZEM ÉPÜL

Christoph Müller, a Rheinmetall Power Systems divízióvezetője akkor elmondta, hogy a szegedi lesz a cégcsoport első hibrid telephelye, ahol a civil üzletág és védelmi technológiai tevékenység egy fedél alatt zajlik. Az ELI ALPS lézeres kutatóközpont mellett lévő 85 ezer négyzetméteres területen az első lépésben 15 ezer négyzetméteres üzem épül, amely háromszáz magasan képzett szakembernek ad munkát. Erre kértek most engedélyt, és a látványterveket is közölték. Ezek szerint már biztosan lesz:

  • egy üzemcsarnok,
  • csapadékvíz tározók,
  • kerékpártárolók,
  • valamint több mint 100 parkoló, aminek egy része elektromos töltőkkel is el lesz látva.

A gyár a tervek szerint 2025 végén kezdi majd meg a működést, és 63 millió euróból valósítják meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb