Szegedi ArcokVideo365

Détári Vilmos már robotkézzel is edz Budapesten. Exkluzív interjút kaptunk Vadász Zoltántól, a Fototronic Kft. orvosbiológiai mérnök és üzletágvezetőjétől (videó)

Vadász Zoltán, a Fototronic Kft. orvosbiológiai mérnöke és üzletágvezetője, a rehabilitáció és a sport kapcsolatáról beszélgetett velünk Budapesten, miközben Détári Vilmost, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ Budapest alapítóját látogattuk meg edzés közben. Tudj meg Te is többet a Myomo robotizált ortézisről és az Exoskeletonról, melyek hatalmas szerepet játszanak a rehabilitációban és a sportban egyaránt.

Zoltán elmondta, hogy a Myomo robotizált ortézis és az Exoskeleton két olyan eszköz, amelyek forradalmasították a rehabilitációt. A Myomo robotizált ortézis lehetővé teszi, hogy a felhasználók visszanyerjék a végtagjaik mozgását és erőnlétét, míg az Exoskeleton olyan technológia, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók újra járhassanak. Ezek az eszközök nemcsak a rehabilitációban, hanem a sportban is nagy szerepet játszanak. Például az Exoskeleton segítségével egy férfi lefutotta a New York Marathon-t, ami lenyűgöző teljesítmény.

Détári Vilmos, aki a stroke-ja után kilenc évvel is aktívan edz, a Myomo robotizált ortézis segítségével végzi mindennapi edzéseit. Vilmos története inspiráló példa arra, hogy a modern technológia és az emberi kitartás együttesen milyen csodákra képes. Az ilyen eszközök használata a Szent Vincent Rehabilitációs Központban új dimenziót ad a gyógyulásnak és a rehabilitációnak, és Vilmos élete is példa arra, hogy soha nem szabad feladni.

Különösen fontos, hogy mindig a legújabb és leginnovatívabb technológiákat és módszereket is be tudjuk mutatni nektek, amiket a rehabilitáció során Szegeden és Budapesten is használhatunk. A Myomo és az Exoskeleton használata is ezt a célt szolgálja, hogy minél több embernek segítsenek visszatérni a mindennapi életbe és újra élvezni azokat a tevékenységeket, amelyeket korábban szerettek.

Az tudtad, hogy az Exoskeleton technológiát eredetileg az 1960-as években fejlesztették ki az amerikai hadsereg számára, hogy a katonák teljesítményét növeljék. Azóta azonban a technológia hatalmas fejlődésen ment keresztül, és ma már a rehabilitációban is óriási szerepet játszik. Az Exoskeleton lehetővé teszi, hogy a sérült emberek újra járhassanak, és visszanyerjék önállóságukat.

Egy vagy több hetes BENTLAKÁSOS KOMPLEX TERÁPIÁIKRÓL kérj részletes tájékoztatást a Szent Vincent Rehabilitációs Központ kollégáitól! Ha van sérült családtagod, szeretted, ismerősöd, szólj neki erről a lehetőségről!

Lépjünk együtt a gyógyulás útjára!
Szeged, Bakay Nándor utca 50.
+36 70 652 0800
[email protected]
www.szentvincentrehab.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb