Smart SzegedVideo365

Jó hírek érkeztek az újszegedi úttest-rekonstrukcióról: idő előtt elkészül vele a Stravaco Építőipari Kft., hamarosan visszakaphatjuk az útszakaszt (videóval)

Egy rendkívül fontos projekten dolgozik a szegedi a Stravaco Építőipari Kft.. Miután a Szegedi Vízmű Zrt. elvégezte az újszegedi Fő fasor ivóvíz-rekonstrukciós munkálatait, csapatuk nekilátott az úttest felújításának, írtuk meg korábban. Most jó híreket kaptunk a projektről: nagyon úgy fest, hogy idő előtt elkészülhet a grandiózus beruházás! A részletekbe Vaszi Bernadett, a Stavaco ügyvezető igazgatója és Tóth Csaba, minőségbiztosítási vezető avatott be bennünket.

BŐ EGY HÉTTEL MEGELŐZTÉK AZ ÜTEMTERVET

Mint Vaszi Bernadettől megtudtuk, jelenleg a pályaszerkezet-építési munkálatok zajlanak. Annak is az egyik leglátványosabb része, az aszfaltozás.

Az ügyvezető igazgató jó hírekkel érkezett, elárulta ugyanis, hogy az ütemtervet már bő egy héttel megelőzték, úgyhogy nem sokára végeznek a munkafolyamatokkal.

“Szerződés szerint fenn kell tartanunk a forgalmat, így igyekszünk a lehető legrugalmasabban kezelni a helyzetet” – tudtuk meg Vaszi Bernadettől.

KOMOLY ELLENŐRZÉSEK ZAJLANAK

Tóth Csaba, minőségbiztosítási vezető elmondta, a kivitelezés folyamán a kivitelező cég, a műszaki ellenőr által meghatározott mintavétel és minősítési tervben elrendelt méréseket végezteti laboratóriummal. Nagyon odafigyelnek rá, hogy minden az útügyi műszaki előírásnak megfelelően és a tervekben előírtak szerint készüljön el. “Ennek a dokumentálását a projekt végén nyújtja be a megrendelő részére a kivitelező. Jelenleg a pályaszerkezet-építési munkálatok folynak. Aszfaltterítés, a tervben megjelölt aszfalttípussal, annak megfelelő vastagsággal ” – árulta el Tóth Csaba. Hozzátette, jelenleg az időjárás nagyon kedvező az aszfaltépítéshez.

Azt is megtudtuk, a Stavaco modern gépparkkal rendelkezik, így nagyon jó minőségben tudják elkészíteni az aszfaltburkolatot. További részleteket a videóból tudhatsz meg:

Operatőr: Magyar Andor

Fotó: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb