Közélet

Hódmezővásárhelyre jön Orbán Viktor ma délután: személyesen találkozik Márki-Zay Péterrel (frissítve)

A szomszédos városba, Hódmezővásárhelyre érkezik ma délután Orbán Viktor. Úgy tudjuk, hogy azért látogat el, hogy beszédet mondjon a Kinizsi utca 10. szám alatt. Márki-Zay Péter is ott lesz, Facebook oldalán jelentette be, hogy személyesen adja át neki a város polgárainak a követeléseit és ellenvetéseit. Megvolt a nagy találkozó, de Orbán Viktor nem fogadta el Márki-Zay kézfogását, Lázár János vette át helyette a borítékot.

MÁRKI-ZAY EGY BORÍTÉKOT AD ÁT ORBÁNNAK A VÁROS POLGÁRAI ÁLTAL ELFOGADOTT HATÁROZATTAL

Márki-Zay azt írja, hogy a város többsége által elfogadott háborúellenes határozatot ad ma Orbán Viktor kezébe. A borítékban többféle követeléseket és számonkéréseket is megfogalmaztak, többek között a háborús szankciókról, a háborús segítségnyújtásról, a kötelező sorkatonai szolgálatról (különösen a nők körében). Aggasztónak tartják továbbá a háborús készülődést az országban, tankok vásárlása, katonai szakközépiskolák építése révén.

“Hódmezővásárhely valamennyi polgára nevében kifejezzük elkötelezettségünket a béke fenntartása mellett. Mi nem zárunk ki senkit, mindenkit szeretettel várunk, és golyóálló mellény sem lesz rajtam”- írja Márki-Zay Facebook oldala.

FRISSÍTVE: ORBÁN VIKTOR NEM KEZELT LE MÁRKI-ZAY PÉTERREL, LÁZÁR JÁNOS VETTE ÁT HELYETTE A BORÍTÉKOT

Időközben a polgármester élő videót tett közzé a Facebookon, amelyen látható, hogy Orbán Viktor meg is érkezett a városba, ám Márki-Zay Péter kézfogását elutasította. A miniszterelnök csak elhaladt mellette, és a határozatot sem vette át. Annyit mondott: „örülök, hogy látom”, bár láthatóan a polgármester tekintetét is kerülte. Végül Lázár János építési és beruházási miniszter mentette meg a helyzetet: átvette az iratot a kormány nevében, és még kezet is fogott a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökével. Közölte, hogy átadja a miniszterelnöknek a határozatot- írja az Index.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb