Kikapcs

Száz százalékon pörög Szeged a hétvégén: már most sokan Hídivásároznak (fotó)

Több évtizedes hagyomány, hogy változatos kulturális és gasztronómiai programokkal köszöntik Szeged napját. Egyik ilyen esemény a Hídivásár, ahol kétszázötven kiállító mutatkozik be szombaton. Már most emberek tömege járja be a hidat, közben a kézművesség csodáit nézik végig. Ha megszomjaznának, akkor a Borfeszt még mindig olthatja szomjukat egy finom gyümölcsnedűvel. Hamarosan mi is élőben jövünk a forgatagról!

KERAMIKUSOK, BŐRDÍSZMŰVESEK ÉS FAFARAGÓK 

A standoknál mindenki kedvére válogathat hazánk legjobb keramikusai, bőrdíszművesei, fafaragói, egyéb kézművesei egyedi portékáiból. A két nap során több kisebb zenei programmal, valamint utcaművészekkel, különböző vásári produkciókkal találkozhatnak a kilátogatók a hídon, a Civilek utcájába átsétálva pedig szegedi civil szervezetek izgalmas interaktív bemutatóit tekinthetik meg.

FOLYTATÓDIK A SZEGEDI BORFESZTIVÁL 

Szeged napját május 21-én ünneplik, mert a település 1719-ben a Bécs melletti Laxenburgban “a királyi jóakarat és kegyelem kitetsző tanúsága- és jutalmaként” ekkor kapta vissza a szabad királyi város rangot, melyet első alkalommal a tatárjárás után, 1247-ben IV. Béla adományozott a városnak. A Szeged napját köszöntő programsorozat részeként vasárnapig tart a Szegedi Borfesztivál, az ország legnagyobb borászati seregszemléje, ahol 160 borász várja a több tízezer látogatót. A kiváló borok mellett a Széchenyi tér árnyas platánfái alatt komoly és könnyű zenei, valamint dzsesszkoncertek is szórakoztatják az egybegyűlteket.

Fotók: olvasónktól kaptuk, köszönjük!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb