KikapcsSport

Kárpát-medencei Veterán Torna: ismét Szegeden csapnak össze a legendák!

Ma újra összegyűlnek a Kárpát-medence legjobb veterán csapatai Kiskundorozsmán. Nyolc csapat, köztük három határon túli és öt anyaországi együttes, méri össze tudását a már ötödik alkalommal megrendezett nemzetközi tornán. Különleges vendégek is érkeznek: Kozma György és Orosházi László, Szeged legendás labdarúgói, akiket a városrész önkormányzati képviselője Ruzsa Roland köszöntött.

Ma ismét Kiskundorozsma a központja a veterán futball szerelmeseinek, ugyanis nyolc csapat méri össze tudását a Kárpát-medencei Nemzetközi Veterán Torna Sorozat következő állomásán. A torna ötödik alkalommal kerül megrendezésre, ezúttal Szeged egyik legsportszeretőbb városrészében, Kiskundorozsmán. A mezőnyben három határon túli és öt anyaországi csapat kapott helyet, ígérve ezzel izgalmas mérkőzéseket és sportszerű versengést.

Korábbi években Pécsen, Dabason, Székesfehérváron és a Ferencváros népligeti sportcentrumában találkoztak a csapatok, minden helyszínen hatalmas sikert aratva. Az idei torna sem ígér kevesebbet, hiszen Kiskundorozsma a szegedi sportélet egyik központja, ahol a helyi lakosok mindig lelkesen támogatják a sporteseményeket.

A csapatok két négyes csoportban versenyeznek, körmérkőzéseken döntik el a helyezéseket, amit az osztályozó mérkőzések követnek. A rendezvény különlegessége, hogy Szeged legendás labdarúgói, Kozma György és Orosházi László is jelen vannak, tovább emelve az esemény rangját. Kozma György a Magyar Ifjúsági Válogatottban és a Magyar „B” Válogatottban is játszott, míg Orosházi László 182 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára többek között a Szeged és a Vasas csapatában.

A találkozó megrendezéséhez jelentős támogatást nyújtott Ruzsa Roland, kiskundorozsmai önkormányzati képviselő, aki nagy futballrajongó és számos labdarúgó rendezvény lelkes támogatója. Kedvenc csapata a Szeged mellett a Budapest Honvéd.

Tudtad? A veterán futballtornák népszerűsége világszerte növekszik, mivel ezek az események nem csak a sport iránti szenvedélyt, hanem a közösségi összetartozást is erősítik. A résztvevők számára a sport újraélésének és a baráti kapcsolatok ápolásának kiváló alkalmai ezek a találkozók.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb