Mindenmás

Napi pakk: folytatódik a hídivásár, koncertek lesznek a Dóm téren, gyermeknapoznak a Delimo cukrászdában

Indul egy újabb pörgős, megszámlálhatatlan programokban gazdag nap Szegeden. Egymást követik a jobbnál jobb kikapcsolódási lehetőségek a városban. Ma is lesz a belvárosi hídon hídivását, ahol kézművesek standjai várnak. Folytatódik a Dóm téri kavalkád, ma például a Magna Cum Laude szórakoztatja a zeneszeretőket. Ne feledkezzünk meg a nemzetközi gyereknapról sem, a gyermekeket a Delimo cukrászda meglepetéssel várja. Mindezekhez szép időnk lesz, csapadékra nem kell számítani. Ez itt a napi pakk, minden fontos infóval a kávéd mellé.

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Evelin, Fülöp, Aladár és Gyöngyvér Szeged365 olvasónknak!

EZEN A NAPON

  • Ma van a nemzetközi gyereknap, legyünk büszkék minden gyermekre!
  • 38 éve ma az Európai Unio hivatalos zászlója lett a kék háttérben 12 arany csillaggal díszített lobogó.
  • 219 éve ma Napoleon Bonaparte Olaszország királya lett.
  • 112 éve született Kádár János, aki 32 évig volt a Magyar Szocialista Munkáspárt vezetője.
  • 76 éve ezen a napon megszületett Gálvölgyi János, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, parodista, szinkronszínész.

MAI PROGRAMOK

MA IS LESZ HÍDIVÁSÁR, AHOL A KÉZMŰVESSÉG CSODÁI VÁRNAK RÁD

Több évtizedes hagyomány, hogy változatos kulturális és gasztronómiai programokkal köszöntik Szeged napját. A programsorozat részeként immár 23. alkalommal szervezik meg a Szegedi Hídivásárt. Szombaton és vasárnap az autók és a tömegközlekedési eszközök helyét több, mint 250 hazai kézműves és iparművész veszi át a Belvárosi hídon és a Híd utcában. A standoknál mindenki kedvére válogathat hazánk legjobb keramikusai, bőrdíszművesei, fafaragói, egyéb kézművesei egyedi portékáiból. A két nap során több kisebb zenei programmal, valamint utcaművészekkel, különböző vásári produkciókkal találkozhatnak a kilátogatók a hídon, a Civilek utcájába átsétálva pedig szegedi civil szervezetek izgalmas interaktív bemutatóit tekinthetik meg.

A LEZÁRT HÍD MIATT VÁLTOZIK A TÖMEGKÖZLEKEDÉS

2024. május 25-én (szombat) üzemkezdettől 2024. május 26-án (vasárnap) üzemzárásig a megrendezésre kerülő XXIII. Hídivásár idején, a Belvárosi híd, valamint a Széchenyi tér és Stefánia lezárása miatt jelentős forgalmi változások lesznek a trolibusz vonalakon. Az 5-ös, a 6-os, a 9-es és a 19-es járatokat érinti a forgalmi változás. Cikkünkben mutatjuk, mire készülj!

STARTOLT A DÓM TÉRI KAVALKÁD IS

Koncertekkel koronázzák meg a Szeged Napja ünnepségsorozatának utolsó napját. A fináléban több ismert zenész, énekes lép majd színpadra a Dóm téren. Irány a tér és a koncertek!

MÁJUS 26., VASÁRNAP

  • 16.30 Blues B.R. Others Show
  • 19.50 Jótékonysági borárverés
  • 20.00 Magna Cum Laude koncert

MÁJUS 26. (vasárnap), Széchenyi tér.

ÁRKÁD Szeged színpad

  • 17.00 Gergely Róbert – Szécsi Pál est
  • 19.00 Szelid.
  • 21.00 Colorado Country Band

Pingvin Patika Színpad

  • 17.00 Storyville Jazz Band
  • 18.30 Belmondo akusztik
  • 20.00 Bozsó Kata 
  • 21.00 Ginger Mafia

GYEREKNAP A DELIMOBAN

Nincs drágább kincs az életben a csodálatos kis szuperhősöknél, ezért május 26-án illik rendesen megünnepelni a gyermekeket. Az ÁRKÁD Szeged felső szintjén található DELIMO Kézműves Cukrászda pedig idén (is) tesz arról, hogy az említett időpont minden gyermeknek emlékezetes maradjon, ezért május utolsó vasárnapján egy jéghideg frissítővel lepik meg őket.

MAI IDŐJÁRÁS

FELHŐS VASÁRNAP, DE CSAPADÉK NEM IGAZÁN LESZ BELŐLE

Vasárnap már felhős időre ébredünk, de napocska azért befigyel majd. Gyengén felhős lesz az égbolt, csapadékra csupán néhány százalék esély lehet. Mérsékelt délkeleti és gyenge keleti szél kíséri a felhős időjárást. Ismét magas lesz az UV sugárzás, főként késő délelőtt és kora délután. Ezért javasoljuk, hogy tegyél valamit a fejed búbjára, ha a hídivásárra tervezel menni. Napközben 27 fokot mérhetünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb