Smart Szeged

Hiánypótló beruházás: rengeteg új bringatámaszt telepítenek Szegeden

Folyamatosan zajlik az új bringatámaszok telepítése a városban, a legutóbbi adatok szerint 71,5 millió Ft-ból 347 darab támaszt helyeznek ki ebben a projektben, és ahol a helyszín olyan, ott a terepet is rendezik – hívta fel a figyelmet a pozitív beruházásra a CM365.

A kerékpárosklub megemlítette, hogy

  • a Juhász Gyula előtt a korábbiakhoz hasonlító zöld támaszokat helyeztek ki, itt elkél mind, mert erősen helyhiány van minden nap a sulinál,
  • de a Bad Rocknál is tettek ki újakat a Béke tanszékkel átellenben,
  • a Gedói Általános Iskola előtt is bővült a kapacitás,
  • valamint a Deák Gimnázium és a Krúdy közelébe is nagy kapacitású tárolót építettek.
  • Sőt, a Semmelweis utcán a P alakú tárolókat bővítették,
  • és a legújabb klinikánál is!

Azt is kiemelték, hogy a már meglévő kerékpártámaszoknál is több lehet a szabad hely, ugyanis az önkormányzat megkezdte a nem használt, műszaki okokból használhatatlan kerékpárok elszállítását. Ezeket a környezetgazdálkodás munkatársai és a lakosság jelzései alapján gyűjtötték össze, és matricákon értesítették a tulajdonosokat az intézkedés előtt. Mostantól ez folyamatosan zajlik majd, így érdemes a nem használt bringákat eltenni valahová, vagy eladni/-ajándékozni, mintsem az utcán lerohasztani – hangsúlyozták.

SZÜKSÉG VAN A KERÉKPÁRTÁMASZOKRA

Szükség is van az új kerékpártámaszokra, hiszen sok helyen valóban kevés a hely. A Budapesti körút és a Makkosházi körút sarkán rendre a villamosmegálló korlátját használják támasznak, ami sok szegedit zavar. Elvileg ide is kerülnek majd új támaszok egyszer:

Fotók: CM365 – Magyar Kerékpárosklub Szeged

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb