Kikapcs

Erre vártunk: a hónap végétől már Szegedről is indul vonat a magyar tengerre

Elindult a június, lassan a nyári szezon is. Már lehet közvetlen vonatjárattal utazni a magyar tengerre, a Balatonra. Úgy tűnik, ezt sokan igénybe is veszik, mert a MÁV szerint, népszerű a Balaton 24 bérlet. E hónap végétől pedig már Szegedről is felszállhatunk arra a vonatra, ami egészen a riviérára visz.

JÚNIUS 22-ÉTŐL SZEGEDRŐL IS MEHETÜNK A BALATONRA

Június 22-től, a főszezoni menetrend élesítésétől kezdődően további vonatokat is beállítanak; ekkortól a keleti országrészből (Miskolc, Debrecen, Békéscsaba, Szeged és Szolnok térségéből) is közvetlen járatokkal érhető el a Balaton – írja a Portfolio.hu.

NÉPSZERŰ A BALATON 24 BÉRLET

Az automatákban a népszerű Balaton 24, az ország- és vármegye-bérletek, valamint napijegyek is megvásárolhatók. Siófokon és Balatonfüreden a felújított automatákon kívül további két új típusú jegykiadóautomata is az utasok rendelkezésére áll. Országszerte 400-nál is több telepített automata áll az utazók rendelkezésére. A Balatonhoz telepített automatákból 2022-ben 447 ezer, 2023-ban 626 ezer jegyet vásároltak, ami 40 százalékos emelkedést jelent egy év alatt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb