Sport

Hajrá Popeye! Tizenkilenc év kihagyás után újra megméretteti magát a tatamin a Big Brother egykori szereplője, indul a Magyar Kick-box Világkupán

Tizenkilenc év után újra nagy fába vágja a fejszéjét a szegedi Szabadi István, akit az ország a 2002-es Big Brother Popeye-eként ismerhetett meg. A III danos kickbox oktató és nemzetközi elsőosztályú kickbox bíró ugyanis elhatározta, hogy újra indul a 29. Magyar Kick-box Világkupán a budapesti BOK csarnokban. A június 14-ei megmérettetésről és arról, miért döntött tizenkilenc év után, hogy újra a tatamira lép, Popeye-el beszélgettünk.

NÉGY VILÁGKUPA GYŐZELEM FŰZŐDIK A NEVÉHEZ

A kickbox szeretete gyerekkora óra elkíséri a szegedi Szabadi Istvánt. Mint elmesélte nekünk, 1984-ben, hat évesen kezdte a kickboxot, s nyolc évesen már meg is nyerte az első országos bajnokságát. Ezután nem is volt megállás, Popeye tizenkét éven keresztül sorozatban országos bajnok lett, méghozzá veretlenül. Mint a sportoló elárulta, a legsikeresebb éveinek az 1998 és 2000 közötti időszakot tekinti. Összesen négy világkupa győzelem fűződik a nevéhez, amikor az arany az ő nyakában csilloghatott. A hét kickbox stílus közül Popeye egy időben a zenés formagyakorlatban is kipróbálta magát, nem is akárhogy, az Európa – bajnoki aranyat és Világkupa ezüstöt is elhódította korábban ebben a kategóriában.

@szeged365

Hajrá Popeye! Tizenkilenc év kihagyás után újra megméretteti magát a tatamin a Big Brother egykori szereplője, indul a Magyar Kick-box Világkupán

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

MOST A 40 ÉV FELETTIEK VETERÁN KATEGÓRIÁJÁBAN INDUL

Popeye abba is beavatott bennünket, visszatérése azért is sorsszerű, mert 29 évvel ezelőtt az első Magyar Kick-box Világkupán ő hozta el az aranyat, amit még ugye három győzelem követett, sőt, volt olyan év, amikor két stílust is sikerült behúznia, pont-fighting és light-contact kategóriákban is ő bizonyult a legjobbnak. Most pedig a sorban a 29. Magyar Kick-box Világkupára készül, ahol több, mint 40 ország, 3500 sportolója indul, Popeye immáron a 40 év felettiek, veterán kategóriájában csap össze ellenfelével a tatamin.

AKKOR IS KÖZEL MARADT A SPORTÁGHOZ, AMIKOR NEM VERSENYZETT AKTÍVAN

Mint elárulta, az évek során térdsérülései nehezítették az útját, összesen hét térdműtéten esett át, de ennek ellenére úgy érzi, amit elvett a sport, annál sokkal többet vissza is adott lelkileg számára. Abba is beavatott bennünket, attól, hogy 19 évet kihagyott a Világkupán, közben végig közel maradt a sportághoz, azonban sérülései gátolták a további aktív versenyzésben. A következő 15 évet Röszkén a Popeye Team vezetőedzőjeként töltötte, ahol olyan tehetséges fiatalokat indított el a pályán, mint a szintén szegedi Nagy Rita, akit mindössze nyolcévesen kezdett el edzeni Popeye, s aki tavaly novemberben már a Szegedi Combat D Sportegyesület égisze alatt a portugáliai Albufeirában megrendezett kick-box világbajnokságon felállhatott a dobogó legtetejére.

ÚJRA ÚGY IZGUL, MINT EGY TINÉDZSER

Popeye abba is bevatatott bennünket a jövő hét pénteki megmérettetéshez szükséges orvosi vizsgálatokon is túl van már, szerencsére mindent rendben találtak nála, így mehet a bunyó. Tizenkilenc év után a szegedi sportoló azt is elárulta, úgy izgul, mint egy tinédzser. “Azért döntöttem az indulás mellett, mert családot nem alapítottam, egyedül élek, így minden figyelmemet a kickboxnak szentelhetem. Most még van egy pár évem, amikor ki tudok ebben teljesedni, s régi nagy szerelmemnek, a kickboxnak tudok hódolni, hiszen harminc év versenyzés az benne van a szívemben, lelkemben, s nagyon-nagyon várom, hogy újra a tatamin küzdhessek” – árulta el Popeye.

NEM AZ EREDMÉNY A LÉNYEG, HANEM, HOGY JÓL ÉREZZE MAGÁT

Hozzátette, elsősorban a célja, hogy újra versenyezhessen, s közben jól érezze magát, s ha mindehhez jön az eredmény is, az csak plusz boldogságot jelent számára. Azért megsúgta nekünk, ha a Világkupán minden jól megy, nagy álma válna valóra azzal, ha jövőre kijutna Dubai-ba a világbajnokságra. Mi biztosan nagyon fogunk szurkolni, mindent bele Popeye!

A képeket és a videót köszönjük Popeye-nek!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb