Közélet

BYD, PICK Aréna, Móra Ferenc Múzeum – szegedi beruházások kapcsán ment neki Mihálffy Béla Botka Lászlónak

“Nem hagyhatjuk, hogy a szegedieket a saját adóforintjaikból félretájékoztassák” – kezdte posztját Mihálffy Béla (Fidesz-KDNP), Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője azt követően, hogy Botka László a napokban számos olyan Facebook-tartalmat tett közzé, amelyek az elmúlt ciklus szegedi beruházásairól szóltak. A fideszes politikus azt nehezményezte, hogy a polgármester úgy kommunikálja a nagyberuházásokat, mintha azok kizárólag a városvezetés érdemei lennének.

Szeged polgármestere – akinek idei választási szlogenje a “szeretjük-építjük-megvédjük” a napokban többek között a Móra Ferenc Múzeumról, a Tiszavirág Sportuszodáról és a PICK Arénáról is posztolt, mindkettőnél a “megépítettük” kifejezést használva.

Mihálffy szerint a megjelent anyagok “nem fedik az igazságot a szegedi beruházásokkal” kapcsolatban, majd posztjában elkezdte sorolni a kormányzati támogatásokat, amelyek a létesítmények megépítéséhez érkeztek a városba.

  • “Több mint 16 milliárd forint kormányzati támogatásból megépülhetett a Tiszavirág Sportuszoda, amely nemzetközi sportesemények megrendezésére is alkalmas létesítmény. A megépítés mellett az energiaválság okozta árrobbanás miatt a kormány több mint 250 millió forintból támogatta az uszoda rezsiköltségeit, hogy a szegedi sportolóknak és polgároknak biztosítva legyen a rendszeres uszodahasználat.”
  • “Több mint 37 milliárd forint kormányzati támogatásból megépült a Pick Aréna, amely az ország egyik legszínvonalasabb és legnagyobb befogadóképességű vidéki rendezvénycsarnoka.”
  • “Több mint 16 milliárd forintos támogatásból sikerült a szegedi egészségügyet fejleszteni” – írta, majd hozzátette, hogy a fotón (lásd lent) mögötte látható Gyermekpszichiátria új épülete 8,7 milliárd forint támogatásból épült fel, ahol a gyermekeket modern körülmények között tudják gyógyítani.
  • “A kormányzat és az SZTE együttműködésének köszönhetően az ELI Lézerközpont melletti Science Park 9,5 milliárd forint közvetlen költségvetési támogatást kapott, hogy vonzó ipari parkot tudjanak kialakítani ezzel is fellendítve a szegedi ipar fejlesztését.”
  • “Több alkalommal is milliárdos többletforrást érkezett a városi beruházások befejezésére” – folytatta, majd hozzátette, hogy ezeknek köszönhetően valósulhatott meg a Móra Ferenc Múzeum és Vár fejlesztése, a Klebelsberg Telepi Óvoda korszerűsítése, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola energetikai korszerűsítése és a Kossuth Lajos sugárúti és a Kálvária sugárúti szociális intézmények megújítása.

Mihálffy a posztját a BYD-vel zárta, amit – amióta felröppent a hír – a kormány és Botka László is megpróbál magára húzni. A politikus annyit írt a kínai gyárról, hogy “a kormányzat támogatásának és sikeres gazdasági-diplomáciai programjának köszönhetően” építi fel első európai gyáregységét a világ vezető elektromos autógyártója, ami történelmi lehetőség a város számára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb