Sport

Elképesztő: utolsóból lett első a szegedi gokartversenyző, Somogyvári Soma futamot nyert Ausztriában

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által idén először megrendezett MNASZ Easy Kart gokart kupasorozat legutóbbi fordulójának az Ausztriában lévő Bruck adott otthont. A Birel Art márkakupa 125 köbcentiméteres géposztályának hősévé az elmúlt hét végén Somogyvári Soma, szegedi gokartversenyző vált, aki a győri Willisits Uni Team színeiben állt rajthoz – tájékoztatta szerkesztőségünket Vadász János, csapatvezető. 

Mint kiemelte, Somának nem ez a verseny volt az első alkalom, hogy nehézségekkel kellett szembenéznie, hiszen a korábbi kupafordulókon is rajta nem múló akadályokba ütközött. Mindezek ellenére, amikor tehette, kitartóan küzdött, amíg lehetett.

A FŐ FUTAMBAN AZ UTOLSÓ HELYRŐL INDULT

Azt is megtudtuk, hogy bár az időmérőn az élen végzett, egy technikai malőr, egy elszakadt bowden miatt az előfutamban már öt kör után kiállni kényszerült. Ennek következtében a fő futamban az utolsó helyről vágott neki a mindent eldöntő versenynek. A nehezített körülmények ellenére Soma lehengerlő versenyzéssel, körönként előzve haladt előre a mezőnyben, mígnem végül megnyerte a főfutamot, mely a végelszámolásban a dobogó harmadik helyére volt elegendő. Ez a győzelem nemcsak a fizikai, hanem a mentális felkészültségét is dicséri – álla közleményben.

KÉPES VOLT ÖSSZPONTOSÍTANI ÉS KIHOZNI A LEGTÖBBET MAGÁBÓL

Soma példája inspiráló lehet mindenki számára. A balszerencsével dacolva is képes volt összpontosítani és kihozni a legtöbbet magából, amikor a legnagyobb szükség volt rá. Somogyvári győzelme még inkább megerősítette helyét a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által szervezett Easy Kart Birel Art márkakupában.

Mindannyiunk büszkesége, hogy ilyen tehetséges versenyző képviseli Szegedet a nemzetközi porondon!

Mi is gratulálunk Somának a lenyűgöző teljesítményéhez, és további sikereket kívánunk a soron következő versenyeken.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb