Közélet

Váratlan bejelentés: lemondott Csák János miniszter!

Csák János bejelentette lemondását a Kulturális és Innovációs Minisztérium éléről. A választások estéjén erősítette meg a hírt, hogy félidőben átadja a stafétabotot. Milyen eredményeket ért el, és miért döntött így?

Csák János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, váratlanul bejelentette lemondását. A döntést a miniszterelnöknek már benyújtotta, és a választások estéjén személyesen is megerősítette. Csák a miniszteri ciklus félidejében döntött így, miután a kitűzött célokat teljesítette, és úgy érzi, itt az ideje átadni a stafétabotot a fiataloknak.

Csák János miniszter váratlanul lemondott miniszteri tisztségéről, ezt a választások estéjén személyesen megerősítette a kormánypárti Mandinernek adott interjújában. Benyújtotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek Csák János kulturális és innovációs miniszter – írja a Mandiner. A lap eredetileg interjút kért a tárcavezetőtől, de végül a lemondás bejelentéséről értesültek.

A miniszter elmondása szerint nem tervezte előre a lemondást, azonban úgy érzi, hogy az általa vezetett minisztérium elérte a kitűzött célokat. “Három dolgot kért tőlem a miniszterelnök: egy ütőképes működési rendszer kialakítását, ciklusokon átívelő programokat és megfelelő utódok kinevelését. Ez a három cél teljesült, így most eljött az idő, hogy átadjam a stafétát a fiataloknak” – nyilatkozta Csák János a lapnak.

Az elmúlt két évben a minisztérium jelentős eredményeket ért el a kultúra, az innováció, a felsőoktatás és a családügy terén. Csák János büszke arra, hogy sikerült megvalósítani a kulturális ágazat átalakítását, és elindítani olyan programokat, amelyek hosszú távon biztosítják a szektor fejlődését. A miniszter különösen kiemelte a Petőfi Kulturális Program sikerét, amely országos lefedettséget biztosítva viszi közelebb a kulturális értékeket a közönséghez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb