Kikapcs

22. nyári fesztiváljára készül a Szegedi Pinceszínház, idén is lesz Vízi Színház a városban

22. nyári fesztiváljára készül a Szegedi Pinceszínház, ergo: idén is lesz Vízi Színház a városban! A dél-alföldi régióban a Vízi Színház egyedülálló, mert kifejezetten családoknak szóló programok sorozataként emelkedik ki. A szervezők ezt szeretnék megőrizni és továbbfejleszteni, hogy minden évben a családok számára vonzó és szórakoztató élményeket tudjanak nyújtani. Az esemény június 21. és 30. között zajlik majd.

A Szegedi Vízi Színház nemcsak szórakozást nyújt, hanem lehetőséget teremt a kulturális értékek és hagyományok megismerésére is. A rendezvényen keresztül a résztvevők közelebb kerülhetnek Szeged történelméhez és kulturális örökségéhez – tudtuk meg a szervezőktől.

HÁROM HELYSZÍNEN ZAJLIK MAJD

Mint kiderült, a fesztivál három különböző helyszínen zajlik, ami lehetővé teszi, hogy a látogatók különböző atmoszférákban éljék át az eseményeket. Az interaktív színházi előadások és művészeti műhelyek révén a résztvevők aktívan részt vehetnek az előadásokban. A Szegedi Vízi Színház nemcsak a helyiek, hanem a turisták számára is vonzó célponttá válik, hozzájárulva a város turisztikai vonzerejéhez gazdagítva a kulturális kínálatot. A Szegedi Víziszínház tehát nem csupán egy fesztivál, hanem egy egész családnak szóló, kulturálisan gazdag és szórakoztató élmény, amely a város és a résztvevők számára egyaránt felejthetetlenné teszi a nyarat.

ÚJ BESZÉLGETÉSSOROZAT A VIDÉKI FÜGGETLENEK A SZÍNHÁZÉRT KERETÉBEN

A vidék kulturális életének szerves részét képező független színházak számára idén egy különleges kezdeményezés indult útjára. A Vidéki függetlenek a színházért című panelbeszélgetések célja, hogy minden délután egy-egy fontos kérdéskör mentén nyisson párbeszédet, és talán az egyik megoldásból jöhet a másik.

A beszélgetéssorozat egyik legfontosabb célja, hogy rávilágítson a független színházak létformájára és helyzetére. A szervezők külön figyelmet fordítanak arra, hogy megvizsgálják, mit is jelent valójában a “független” színház fogalma. Ezen túlmenően a beszélgetések során a finanszírozás kérdéskörét is alaposan körüljárják, amely különösen aktuális és égető probléma a független színházi társulatok számára.

NŐK HELYZETE A KULTÚRÁBAN

A beszélgetéssorozat egyik kiemelt témája a nők helyzete a kultúrában. Ezen belül különösen izgalmasnak ígérkezik az a panel, amelyen Bernáth Éva, a Nők a Kultúráért Klub elnöke és életrehívója lesz a vendég. Bernáth Éva számos kezdeményezéssel és programmal támogatja a nők érvényesülését a kulturális szférában, és tapasztalataival, meglátásaival gazdagítja majd a beszélgetést.

A Vidéki függetlenek a színházért beszélgetéssorozat nem csupán a szakma képviselői számára nyit új perspektívákat, hanem a közönség számára is betekintést nyújt a független színházak világába. A párbeszédek során megfogalmazott gondolatok és javaslatok nemcsak a résztvevők számára lehetnek hasznosak, hanem hozzájárulhatnak a színházi szféra egészének fejlődéséhez is. A szervezők reményei szerint a beszélgetéssorozat olyan platformot teremt, ahol a szakma képviselői és a közönség közösen kereshetik a megoldásokat a független színházak előtt álló kihívásokra.

A Vízi Színház repertoárjában olyan előadások is helyet kapnak majd, mint

  • a Lúdas Matyi,
  • a Nem mind arany, ami fénylik,
  • a Mátyás mesék,
  • vagy a Paprika Jancsi.

A részletes program így fest:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb