Mindenmás

Szegeden is árat emel a Foodora, az eddigi duplája is lehet a rendszerhasználati díj

Szegeden is a rendelés összegétől teszi függővé a jövőben a rendelésenként felszámolt rendszerhasználati díjat a Foodora, erről az online platform levélben tájékoztatta ügyfeleit.

A HVG azt írja, hogy a Foodora (még Foodpandaként) 2022 novemberében vezette be a rendszerhasználati díjat, akkor azt a megnövekedett költségeikkel és azzal indokolták, hogy a versenytársaik is alkalmaznak hasonlót. Akkor rendelésenként 110 forintot számoltak fel, ez mostanra 150 forintra emelkedett. A díj most is innen indul, és a rendelés összegével arányosan nő, akár 300 forintra.

A MINIMÁLIS RENDELÉS ÉRTÉK ALATT IS LEHET RENDELNI MAJD

A díj miatt tavaly decemberben vizsgálatot indított a Gazdasági Versenyhivatal, amit akkor azzal indokoltak, hogy annak bevezetéséről és alkalmazásáról a platform nem tájékoztatta megfelelően a fogyasztóit. Nem ez az ÁSZF módosításának egyetlen pontja: a jövőben lehetőség nyílik arra is, hogy valaki az egyes szolgáltatók által megszabott minimális rendelési érték alatt rendeljen. Ebben az esetben egy meghatározott díjat kell kifizetnie („alacsony értékű rendelés díja”).

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

KyL2)!]uZM_t

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb