Smart Szeged

Hatalmas összeszerelő üzeme lesz a BYD-nak Szegeden, újabb csarnokok alapozására kértek engedélyt a területen

Január 8-án nyújtották be a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályához a kérvényt, majd február 9-én meg is kapták az engedélyt az 1. és 2. ipari épületek mélyalapozásának első ütemére és az 1. zóna tereprendezésére a BYD-gyár helyszínén – írtuk meg február közepén, majd pedig két hegesztőüzem, egy összeszerelőüzemet, étterem és egy közműellátó csarnok alapozására kértek engedélyt Szegeden. De ez nem minden, ugyanis most az eddigieknél sokkal nagyobb területről érkeztek hírek, újabb csarnokok alapozására kértek engedélyt Szegeden.

MEGDUPLÁZTÁK A TERÜLETET

Június 5-én kapta meg az engedélyt a BYD a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályától az újabb csarnokok alapozására Szegeden – derült ki az ÉTDR oldaláról. A felkerült dokumentumokból az olvasható ki, hogy ezzel szinte megduplázódik az eddig ismert terület. Az alábbi tervrajzon jól látszódik, hogy mekkora területet hasznosítanának most. A zöld jelzéssel ellátott terület azt mutatja, ahol fel kell tölteni a földet, a pirossal jelölt pedig azt, ahol le kell termelni azt, így egyenlítenék ki a területet.

Egy másik dokumentum is felkerült az ÉTDR oldalára. Ebből azt rajzolódik ki, hogy a földmunkák végeztével egy 10 hektáros összeszerelő üzem alapozását kezdenék meg, ami egyébként elképesztően hatalmas lesz. Sőt, a tervek szerint lesz még:

  • egy lökhárító gyártóüzem,
  • egy összekötő épület,
  • egy festőüzem,
  • és egy közmű ellátó épület is.

Tehát, az alábbi tervrajzon kékkel jelölt épületek alapozásra kapták meg az engedélyt Szegeden:

A szegedi gyár várhatóan évente 200 ezer autót fog majd gyártani, jövőre pedig már legurulhatnak az első BYD modellek a gyártószalagról:

Tervrajz források: ÉTDR

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb