Sport

Pádár Niki megállíthatatlan: bronzérmes lett 100 méter gyorson a Legszegedibb Sportoló az úszó EB-n (frissítve)

Pádár Nikolett, a HAÁSZ SZUE ifjú reménysége, a 2022-es év Legszegedibb Sportolója megint odatette magát: bronzérmet nyert 100 méter gyorson a belgrádi úszó Európa-bajnokság második napján.

Pádár Nikolett bronzérmet nyert, Ábrahám Minna pedig nyolcadik lett 100 méter gyorson a belgrádi úszó Európa-bajnokságon. A hétfői elődöntőből mindkét 18 éves magyar egyéni csúccsal jutott tovább, Pádár a második (54.17), Ábrahám a hetedik (54.90) idővel várta a finálét.

“MOST VALAHOGY MINDEN ÖSSZEÁLL” – NIKI MEGSZEREZTE ELSŐ FELNŐTT EGYÉNI ÉRMÉT MAGYMEDENCÉBEN

A döntőben ugyan nem tudtak idejükön tovább javítani, de Pádár óriási csatában megszerezte első felnőtt egyéni érmét nagymedencében, míg Ábrahám nyolcadikként végzett első fináléjában. “Az első tempótól kezdve próbáltam végig magamra figyelni, ami be is vált. Nagyon örülök az időnek is, nem gondoltam volna, hogy százon lesz meg az első érmem, ez pedig nagyon jó előjel a kétszáz előtt. Jó formában érzem magam, most valahogy minden összeáll” – nyilatkozott az MTI-nek Pádár.

“Nagyon jól éreztem magam az első döntőmben, de azt még azért meg kell tanulnom, hogy kell háromszor egymás után kiúsznom magam. Örülök, hogy sikerült bekerülnöm a döntőbe, összesítésben a tizenharmadik idő volt az enyém az Eb előtt, így nagyon elégedett vagyok” – mondta Ábrahám.

HÉTFŐN NIKI A NŐI GYORSVÁLTÓVAL ÁLLHATOTT A DOBOGÓRA

Pádár Niki a belgrádi úszó Európa-bajnokság első napján is felállhatott a dobogóra: akkor az Ábrahám Minna, Késely Ajna, Molnár Dóra összeállítású 4×200 méteres magyar női gyorsváltóval nyert a szegedi úszó ezüstérmet.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb