Kikapcs

Nem csak nekünk van melegünk: így hűsölnek a Szegedi Vadaspark állatai a hőségben

A 30 fok feletti hőséget nem csak mi, hanem a Szegedi Vadaspark állatai is jócskán megérzik, ezért gondozóik igyekeznek naponta többször is hűteni őket, tudatta a Vadaspark közösségi oldalán.

Mint írták, van akit hűs tusolással, van akit jégbe hűtött ínyencségekkel kényeztetnek a kánikulában:

A HIDEGEBB ÉGHAJLATRÓL SZÁRMAZÓ ÁLLATOKAT NAGYON MEGVISELI A HŐSÉG

Mint korábban megírtuk, a Szegedi Vadaspark gyűjteménye öt kontinens változatos élőhelyeit reprezentálja, a fagyos területekről éppúgy származnak lakók, mint a fülledt trópusi esőerdőkből. A hidegebb éghajlaton őshonos fajok példányai számára komoly kihívást jelent a hőség.

A VADASPARK ÁRNYAS FÁI HŰVÖSEBB MIKROKLÍMÁT BIZTOSÍTANAK A LAKÓKNAK

A vadasparki erdő árnyas, jó pár fokkal hűvösebb mikroklímát biztosít az itt lakóknak. A kifutók kialakítása során nagy gondot fordítottak arra, hogy legyenek árnyas menedékek az állatok számára, illetve a fürdőzni, dagonyázni szerető fajoknak vizet is biztosítanak, ahol megmártózhatnak. Az ivóvíz pótlására fokozottan figyelnek, sőt, egyes állatok fürdőt is kapnak slagról vagy locsolóról.

A RAGADOZÓKAT VÉRES FAGYIVAL HŰTIK A NAGY MELEGBEN

A dél-amerikai tevefélék közé tartozó alpakákat rendszeresen nyírják, hogy a vastag bunda alatt ne kapjanak hőgutát. Az állatoknak a legnagyobb élvezetet azonban valószínűleg az a különleges fagyi jelenti, amelyet a gondozók készítenek számukra: a ragadozóknak a többi közt véres vízből és húsdarabokból készül a csemege, a majmok pedig az embernek is gusztusosabb gyümölcsös változatot kapják.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: Szegedi Vadaspark

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb