Szegedi Arcok

Óriási GONG-büszkeség: az ország legjobb pálinkafőzdéje lett a Szeged melletti manufaktúra

Óriásit tarolt a Deszken üzemelő Gong Pálinkamanufaktúra a 2024. évi Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen, ahol egyszerre 5 nagydíjat nyertek meg, valamint összesen 18 érmet kaptak, gyakorlatilag helyet sem hagyva a többi főzdének. A Pálinka Nemzeti Tanács által meghirdetett, roppant rangos megmérettetésre április 12-ig lehetett leadni a nevezéseket, mint Dr. Zámbó Anita és László Sándor alapítóktól megtudtuk, a csütörtöki díjátadón az Ország Legeredményesebb Pálinkafőzdéje díj mellett egyszerre öt első helyezést húztak be,

  • a bodza -,
  • az egyéb bogyósgyümölcs -,
  • a fehérszőlőből készült törköly -,
  • az ágyas almatermésű gyümölcsből készült -,
  • és a csonthéjas vadgyümölcs-pálinka kategóriában is champion-ok lettek.

Ha már ott voltak, két különdíjat is bezsebeltek, a NAK különdíját az érlelt szilva, a NÉBIH-ét pedig a merlot törköly kategóriában kapták meg.

A deszki GONG Pálinkaház 18 féle pálinkát nevezett be az idei versenyre, ezek közül pedig az összes, azaz mind a 18 érmes lett: az 5 champion mellett 4 aranyérmet, 7 ezüstöt és 2 bronzot hoztak haza, ami egészen elképesztő teljesítménynek számít.

László Sándor alapítót a budapesti díjátadót követően csíptük el telefonon, aki köszönetet mondott mindenkinek, aki a deszki manufaktúra sikereihez hozzátett, majd örömmel összegezte, hogy az elmúlt 7 évükben – gyakorlatilag amióta aktív a GONG Pálinkaház – nem volt olyan év, hogy ne nyerjenek meg 1-1 rangos nemzetközi vagy hazai nagydíjat.

“Talán egy festőművésztől származik az idézet: egyszer-kétszer bárki festhet jót, de az igazi művészet az, amikor folyamatosan sikerül a dolog”

– mondta nevetve.

A szinte az összes díjat hazahozó manufaktúra sikersztorijáról pénteken jövünk egy Szeged365 interjúval, amit hamarosan egy videós főzdeteszt is követni fog.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb