Mindenmás

Napi pakk: pokoli hőség, induló Vízi Színház és olvasós flashmob vár ma ránk Szegeden

Légkondi bekapcsol, szalmakalap elővesz: pénteken már igazán bekeményít a nyár, 40 fok körüli hőség vár ránk Szegeden. Emiatt továbbra is harmadfokú hőségriasztás van érvényben. Mindezek mellett ma indul a Vízi Színház és olvasós flashmob is lesz a Dugonics téren. Mutatjuk, mit hoz a péntek, itt a Napi pakk!  

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Alajos, Leila, Demetria, Fillisz, Kloé, Lejla, Lujza, Olga és Ralf nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van a zene európai ünnepe.
  • 253 éve ezen a napon a Szent Jobb Budára érkezett.
  • 42 éve gszületett Vilmos brit királyi herceg, trónörökös.
Fotó: magyar-iskola.sk

PERZSELŐ KÁNIKULA VÁR RÁNK MA SZEGEDEN

Pénteken ismét forróbb levegő áramlik fölénk, a napos időben, és helyenként élénk déli-délkeleti szélben megközelítjük a 40 fokot is. A napsütés mellett egy-egy zápor, zivatar legfeljebb az esti órákban sodródhat be a nyugati, délnyugati országrészbe, Szegeden azonban nem kell ettől tartani. Kora reggel 16-23, napközben pedig 30-39 fok várható.

MA INDULNAK A VÍZI SZÍNHÁZ PROGRAMJAI

22. nyári fesztiváljára készül a Szegedi Pinceszínház, ergo: idén is lesz Vízi Színház a városban! A dél-alföldi régióban a Vízi Színház egyedülálló, mert kifejezetten családoknak szóló programok sorozataként emelkedik ki. A szervezők ezt szeretnék megőrizni és továbbfejleszteni, hogy minden évben a családok számára vonzó és szórakoztató élményeket tudjanak nyújtani. Az esemény június 21. és 30. között zajlik majd.

FOLYTATÓDIK AZ ÉJSZAKAI PERMETEZÉS

Indul a gesztenyefák favédelmi permetezése Szegeden! Ezzel kapcsolatban a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. azt közölte, hogy éjszaka fogják végezni a munkát a szakemberek, és érdemes lesz becsukni az ablakot.

MA OLVASÓS FLASHMOB LESZ A DUGONICS TÉREN

A Tricikli Fesztivál 2021 óta köti össze Szeged legcsaládiasabb kulturális és közösségi tereit újszerű irodalmi, képzőművészeti és zenei programjaival. A minden korosztályt magával ragadó kerékpáros irodalmi fesztivál idén június 27. és 30. között közel húsz alkotót hoz el a napfény városába, és mint megtudtuk, olvasós flashmobra is várnak mindenkit.  

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb