Szegedi ArcokVideo365

Pont, mint egy léggömb: mókás és játékos rózsa lett Csatai Gergő lufihajtogató mester személyre szóló virága a Füvészkertben, mutatjuk, mit szólt hozzá a Legszegedibb Művész

A Szegedi Füvészkert több, mint 300 illatozó, színes rózsafajtája kápráztatta el a látogatók szemeit múlt hétvégén a Levendula- és Rózsa Napokon, ahol a tavaly megkezdett szép hagyományunkat folytatva, a 2023-as év Legszegedibb Szegediek győztesei is örökbe fogadhattak egy-egy hozzájuk illő, személyre szóló rózsát. Az ünnepi pillanatokban ott volt velünk Csatai Gergő Guinness Rekorder lufizsonglőr, a 2023-as év Legszegedibb Művésze is, most az ő gondolatait hoztuk el Nektek, hogyan fogadta a neki választott csodálatos virágot.

EGY-EGY NÉVRE SZÓLÓ RÓZSA MINDEN LEGSZEGEDIBB SZEGEDINEK

“Mivel van egy csodálatos rózsakertünk, úgy gondoltuk, hogy valamennyi Legszegedibb Szegedihez passzol egy különleges rózsafajta. Már tavaly is választottunk az akkori győztesek számára egy-egy hozzájuk illő rózsafajtát, és ez így történt idén is. Szeretnénk azt is, akik most örökbe fogadtak nálunk, azok évről-évre visszatérjenek, megnézhessék, hogyan fejlődnek ezek a rózsatövek, s akár a családjukat, barátaikat is elhozzák, hogy együtt örüljenek annak, hogy nekik bizony van itt egy saját, névre szóló rózsájuk. Ugyanakkor szeretnénk a tiszteletünket is kifejezni feléjük, hiszen nem véletlenül választották meg őket Szeged lakosai” – mondta el Németh Anikó, a Füvészkert igazgatónője.

A LUFIKRA HASONLÍTÓ POMPONELLA RÓZSA LETT CSATAI GERGŐ VIRÁGA

Telitalálat lett Csatai Gergő névre szóló rózsája is, mely mellé odatűzhette névtábláját. A Guinness Rekorder lufizsonglőr számára ugyanis a Pomponella rózsával kedveskedett a Füvészkert igazgatónője. A gyönyörű gömbölyded pom-pom virágú, élénk pink színű rózsánál a maga bohóságával és játékosságával Gergő sem tudott volna személyre szólóbbat elképzelni magának, hiszen kerek formájával és vidámságot sugalló nevével kétségkívül a mókás léggömböket idézi fel a szemlélődőben.

GERGŐ ÉLETÉT MANAPSÁG A LUFIVIRÁGOK TÖLTIK KI

Gergő abba is beavatott bennünket, mostanában a lufivirágok sokkal jobban kitöltik az életét. Gyermekkorában viszont nagy családi házban nőtt fel, hatalmas kerttel, sok-sok virággal, ahol rengeteg időt töltött édesanyjával. Jelenleg otthonában három balkonládában nevelgetnek virágokat, melyek felesége gondoskodásának köszönhetően mutatják meg pompájukat. A Legszegedibb Művész azt is elárulta, már nagyon szeretnének családi házba költözni, ahol újra lehet nagy kertje telis-tele virágokkal.

NÉZD VISSZA A LEGSZEGEDIBB SZEGEDIEK ÖRÖKBEFOGADÁSÁT

Az ünnepi pillanatokban ott volt velünk Dr. Rokszin Richárd transzplantációs sebész, a 2023-as év Legszegedibb Gyógyítója, valamint Nagy Péter súlyemelő, a 2023-as év Legszegedibb Sportolója is. Az ő rózsa örökbefogadásukat az alábbi cikkeinkben tekintheted vissza:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb