Kikapcs

Történelmünk sorsfordító eseményeit idézhetjük fel a Délvidék Házban – Szegedre jön az ArGaRo Együttes

Szegedre jön Délvidékről az ArGaRo Együttes! Egy zenés, irodalmi műsorral készülnek, amit június 27-én 18 órakor tekinthetünk meg. A rendezvénynek a Délvidék Ház ad otthont, amit akár rendhagyó irodalom órának, vagy akár zenés történelem órának is tekintünk.

A szervezőktől megtudtuk, az ARGARÓ együttes a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület irodalmi szakosztályaként működik. Nevük betűszó, amely keresztnevük első betűiből állt össze. ARanka, GAbriella, RÓbert. Délvidék-szerte és az anyaországban is rendszeresen fellépnek alkalmi összeállításokkal. Ilyen a Történelmi kaleidoszkóp is, e műsoruk legjelentősebb bemutatója Budapesten, a Magyarság Háza Galériájában volt.

SORSFORDÍTÓ ESEMÉNYEK

Az ARGARO együttes tagjai Jónás Gabriella színész-előadóművész, Torok Orsolya énekes, zenész, Miklenovics Aranka versmondó és Szabó Róbert pedagógus, dalszerző, zenész. Közös zenés irodalmi műsorukban történelmünk sorsfordító eseményeit idézik fel. Keresztény kultúránk alapjaitól a balladákon, a múlt század vérzivataros eseményein át jutnak el a mai délvidéki embert foglalkoztató gondolatokig. Az elhangzó verseket az egyetemes magyar irodalomból válogatták. Vezérgondolatuk: aki ismeri keresztény és nemzeti múltunkat, abból válhat ma értékközvetítő, értéket befogadó ember.

BORKÓSTOLÓ ÉS EGY KÖTETLEN BESZÉLGETÉS

Mint megtudtuk, az irodalmi szemelvények Ady Endre, Bartalis János, Gál László, Molnos Lajos, Nagy Gáspár, Petőfi Sándor, Szilágyi Domokos és Váci Mihály tollából származnak. A műsor zenei részét Szörényi Levente és Bródy János dalai mellett, Szabó Róbert szerzeményei teszik színessé. Akár rendhagyó irodalom órának, akár zenés történelem órának tekintjük, minden szempontból egy értékes produkcióval várják az irodalom és zenekedvelőket, történelem iránt érdeklődőket!

A hagyományokhoz híven az estet a Kárpátia Borház egy kiváló borának kóstolójával, kötetlen beszélgetéssel zárják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb