Kikapcs

Augusztusban ifjú géniuszok veszik birtokba a várost: Szeged ad otthont a 18. Közép-Európai Matematikai Olimpiának

Idén augusztus 24 – 30 között Szegeden rendezik meg a 18. Közép-Európai Matematikai Olimpiát, amelyre mintegy száz résztvevőt várnak, köztük hatvan versenyzőt és húsz csapatvezetőt és helyetteseiket.

TÍZ ORSZÁG DIÁKJAI MÉRIK ÖSSZE TUDÁSUKAT

A Közép-Európai Matematikai Olimpia (MEMO) az Osztrák-Lengyel Matematikai Verseny folytatása, amelyet 1978 és 2006 között 29 alkalommal rendeztek meg. Most tíz ország vesz részt a MEMO-n: Ausztria, Horvátország, Csehország, Németország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Svájc. A Nemzetközi Matematikai Diákolimpiához hasonlóan minden ország legfeljebb hat középiskolai diákot és két csapatvezetőt küldhet.

EGYÉNI ÉS CSAPATVERSENYEK IS LESZNEK

A verseny egyik célja, hogy minél több diák szerezzen tapasztalatot nemzetközi versenyeken. A MEMO egyéni és a csapatversenyből áll, mindegyik öt órás. A feladatok “olimpiai” típusúak, jellemzően négy területre oszlanak: algebra, kombinatorika, geometria és számelmélet. Az egyéni versenyen területenként egy-egy feladatot oldanak meg a tanulók. A csapatverseny teszt nyolc feladatból áll, minden területről kettő. A teljes program egy hétig tart, mely az egyéni és csapatverseny mellett kirándulásokat, szórakozást és sporttevékenységet is tartalmaz.

A 18. MEMO fő szervezője a Bolyai János Matematikai Társulat és a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézete. Pénzügyi támogatást a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kiválóság Program biztosít.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb