Mindenmás

Belecsapott a villám egy mórahalmi tanyába, minden elektromos eszköz odalett a házban, és a vihar a tetőt is tönkretette (frissítve)

Több ház is lakhatatlanná vált szombat éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – ezt még az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közölte vasárnap. Már akkor azt írták, hogy Mórahalmon belecsapott a villám egy tanyába, ma pedig kiderült, hogy emiatt minden elektromos eszköz odalett a házban, és a vihar a tetőt is tönkretette.

Mint vasárnap megírtuk, a vármegyei bejelentések mintegy 80 százaléka Szegedről érkezett, de a szombati vihar pusztító ereje szinte az összes települést elérte. Leginkább a kidőlt fák és lehasadt ágak adtak munkát a tűzoltóknak. 6 lakóépület rongálódott meg a vármegyénkben, Mórahalmon egy tanyába villám csapott, a tetőszerkezet egy része megsemmisült, de volt olyan is, ahol a szalmabálák kaptak lángra a villámlás miatt – tudtuk meg Molnár Krisztinától, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől.

VILLÁMCSAPÁS MÓRAHALMON

Mint fent is írtuk, Mórahalmon belecsapott a villám az egyik tanyába. Most az egyik szegedi csoportban jelentkezett a tulajdonos, aki azt írta, hogy a villámcsapás miatt nincs áram az épületben, és minden elektronikai eszközük tönkrement. Elmondása szerint az önkormányzattól már kértek segítséget, de eddig sajnos visszajelzést sem kaptak, így most minden egyéb hozzájárulásnak hálásak lennének. A feltöltött fotón is jól látszódik, hogy a tető is megsínylette a vihart:

A poszt alatt a kommenteknél egyébként rengetegen kételkedtek, többen azt írták, hogy nem is a villámcsapás áldozata lett a ház, ám volt aki kiemelte, hogy bizony volt kint tűzoltóság. “Készül vizsgálat, mely megállapította a villámcsapást. (…) A villám a ház egyik sarkát érte, a gyerekszobánál. A keletkező energia felemelte a cseréphéjazatot. 2023-ban szintén egy tanyai esetnél talpszelemenestől emelte meg a teljes tetőt, és arrébb tette 5-7 cm-el. Pedig ott nem a tetőbe csapott bele, hanem a tanya sarkánál levő fába” – írta az egyik hozzászóló.

A teljes bejegyzést ITT tudod elolvasni, és segíteni is ugyanott tudsz!

FRISSÍTVE: REAGÁLT A MÓRAHALMI ÖNKORMÁNYZAT

A történtekre reagált csütörtökön Mórahalom önkormányzatának sajtóosztálya, mivel elindult egy adománygyűjtés, illetve nagy vitát generált a közösségi oldalon magának az önkormányzatnak a szerepe az ügyben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb