Smart Szeged

Új parkolókat adtak át a Kereszttöltés utcában, amiket az egykori sportpályára ráépítve alakítottak ki, ám ennek nem feltétlenül örül mindenki

Új parkolókat adtak át Szegeden, a Kereszttöltés utca 18. számú panelépület mögött. Urbán Tamás önkormányzati képviselő a Rádió 88-nak azt nyilatkozta, a 22 férőhelyes parkolót az egykori sportpályára ráépítve alakították ki mintegy 43 millió forintból. Sajnos a felújításnak nem mindenki örül, van, aki szívesebben újíttatta volna fel a focipályát a környékbeli gyerekeknek.

Már áprilisban megírtuk, hogy elkészült a Kereszttöltés utca belső szervizútja, akkor kezdtek neki a volt sportpálya parkolóvá alakításába is. A tervek szerint nyárig kellett befejezni, amit nagyon úgy fest, sikerült tartani, hiszen elkészültek az új parkolók a helyszínen.

A JÁRDA IS MEGÚJULT

A beruházás szerint egy 22 férőhelyes parkolót alakítottak itt ki, az egykori sportpályára ráépítve, és be- és kivezető utat is építettek hozzá, illetve felújították a környező, csaknem 400 négyzetméternyi járdafelületet, ahol egy játszótér is van.

NEM MINDENKI ÖRÜL FELTÉTLEN A PARKOLÓKNAK

Érdekesség a témában, hogy pont a hétvégén írt ránk Marianna olvasónk, aki szerint nem feltétlen örül mindenki annak, hogy parkolókat létesítettek a helyszínen. Olvasónk beszámolója szerint először azt hitték, hogy felújítják a sportpályát, aminek még örültek is, ám csalódniuk kellett, hiszen parkoló lett belőle.

FUNKCIÓJUKAT VESZTETT LÉTESÍTMÉNYEK HELYÉRE KERÜLNEK PARKOLÓK

Nagy Sándor korábban úgy nyilatkozott, hogy a város folyamatosan újítja meg a lakótelepi utakat és parkolókat, és a funkciójukat vesztett létesítmények — pl. régi barakkok — helyén újakat építenek. Ezt támasztja alá az, hogy például a Víztorony téren 120 új parkolót hoztak létre, valamint a Csongor téren is újakat létesítettek úgy, hogy lebontottak egy régi távhő épületet. Sajnos a parkolókra igen nagy igény van Szegeden, úgy fest, jobban mint a sportpályákra, hiszen a lakótömbök környékén folyamatos problémát okoz a helyhiány az autósoknak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb