Közélet

A MOK harcba száll az oltásellenes szülőkkel, jogi képviseletet biztosítanak az orvosoknak

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) hivatalosan is bejelentette, hogy jogi képviseletet biztosít azoknak a kollégáknak, akikkel szemben a kötelező gyermekkori védőoltások beadása miatt bírósági eljárást kezdeményeztek oltástagadó, összeesküvés-hívő magánszemélyek, illetve a mögöttük álló csoportosulások. Erre a minap egyébként már utalt a kamara szegedi elnöke.

A MOK a Facebookon közölte, az elmúlt években a médiában és közösségi oldalakon elharapódzó orvos- és tudományellenes kommunikáció, illetve a szakmai orvosszervezetek meggyengítésére tett politikai lépések, így a kamara önkormányzati jogköreinek súlyos csorbítása, ahhoz vezettek, hogy a társadalomban erőre kaptak a szabályokat, a szolidaritást, a közös felelősségvállalást megkerülő szélsőséges jelenségek.

A GYEREKEKET VESZÉLYEZTETIK

Mint kiemelték, ezek mindenkit, a védőoltások esetében pedig kifejezetten a gyermekeket veszélyeztetik. A MOK szerint ez ellen csak tudatos kormányzati és hatósági fellépéssel, a lakosság informálásával, a szakmai szervezetek megerősítésével lehet érdemben fellépni. A bejegyzés alatt szinte azonnal megjelentek az álhírterjesztők, a MOK pedig jelezte: kártékony kommentekkel nem vitatkoznak, eltávolítják őket. Álmos Péter, szegedi elnök minap hibának nevezte, hogy engednek terjedni valótlan híreket, nem védik meg az egészségügyben dolgozókat a rágalmaktól. Kézzelfogható egészségügyi kockázatot jelent, ha az emberek orvosokba vetett bizalma csökken, terjednek a konteók – írja a 24.hu.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb