KikapcsVideo365

Elviszünk egy körre, a Tempó Taxival: „egy cél lebeg a szemem előtt, ringbe lépni a világbajnoki címért“, Kis Máté, szegedi ökölvívóval beszélgettünk, aki májusban behúzta a WBO nemzetközi övét is

Folytatva év elején megkezdett hagyományunkat, ebben a hónapban is beppattantunk a Szeged legnagyobb múlttal rendelkező, ikonikus taxitársaságának, a Tempó Taxinak autójába. Ezúttal Kis Máté, szegedi ökölvívó volt az útitársunk, aki karrierjének egy hatalmas mérföldkövéhez érkezett: májusban ugyanis az IBO után a WBO nemzetközi övét is behúzta, ezzel pedig Máté a WBO világranglistán bekerült a legjobb 15-be. A szegedi bajnok most arról mesélt nekünk, mi lesz pályafutása következő nagy dobása, s azt is elárulta nekünk, milyen különleges alkalomra sietett haza, miután megnyerte a májusi címmérkőzést.

MÁTÉ SZEBB BUNYÓRA SZÁMÍTOTT

„Ez egy nagy skalp számomra“ – kezdte beszélgetésünket Kis Máté. Azt is elárulta, behúzta ugyan a győzelmet a májusi címmérkőzésen, de ennél azért szebb bunyóra számított, ahol bemutathatja mindazt a tudást, amivel felvértezve a mérkőzésre érkezett. Ellenfele, Zeljko Stegic bosnyák klasszis ugyanis hírnevéhez méltóan agresszíven, robbanékonyan kezdett, rögtön az első másodpercekben egy óriási balhoroggal eltalálva a szegedit. Az már fél perc után tisztán látszott, hogy míg a Szeged Box Club versenyzője a tőle megszokott higgadt, hosszú távú háborúra építő, szurkálós taktikát választja, addig a Bosznia-Hercegovinából érkező bokszoló arra megy rá, hogy néhány bődületes horogütéssel már a meccs elején leüsse a szegedit. Az utóbbi nem sikerült neki, sőt, a megsemmisítő ütések helyett gyakorlatilag a saját idegeit pusztította el a ringben.

„Úgy gondolom, hoy beleraktuk a nyolc és fél hét felkészülést, egy pici hiányérzetem volt, hiszen megszerettem volna mutatni a nézőknek, hogy mit is tudok igazán, s egy nagyon parázs mérkőzést szerettem volna vívni. De ennek így kellett lennie, idézőjelben kaptam egy könnyű győzelmet“ – összegezte a meccset Máté, aki apait-anyait beleadva küzdött, beletett mindent a felkészülésébe, így méltán viselheti büszkén a megszerzett övet.

A VILÁGBAJNOKI CÍM A KÖVETKEZŐ NAGY CÉLKITŰZÉS

Az ugyanis, hogy megszerezte a WBO nemzetközi övét megnyitotta számára a lehetőséget, hogy a későbbiekben nemzetközi porondon is bizonyíthasson. Mint elárulta, a szemei előtt most már csak egy cél lebeg, hogy a közeljövőben ringbe léphessen a világbajnoki címért. „Most a független világranglistán az 59. helyen vagyok rangsorolva, remélem, hogy egy külföldi promóció, vagy egy nagy bajnok szemet vet rám és felkér egy nemzetközi címmérkőzésre. Ez a tervünk a Szeged Box Clubbal, remélem, hogy minél hamarabb megkapom ezt a lehetőséget“ – árulta el Máté. Hozzátette, nem tudja, meddig tart az út az élsportolói szférában, de most már úgy gondolja, ha kap egy nagyon nagy ajánlatot, ideje elfogadnia és harcolnia a végsőkig. „Most már elértem abba az életkorba, hogy nem várok másra csak az igazi nagy mérkőzésre, s, ha jön a lehetőség, azonnal lecsapok rá“.

„ELÉGEDETTEN VÁROM A FOLYTATÁST“

A bunyó azonban nem minden, ami kitölti a szegedi bajnok életét, van ugyanis egy tündéri kislánya, Eliza, aki pont a címmérkőzés napjaiban töltötte be a negyedik életévét. Így a WBO bajnok büszke apuka, ahogy letette a bokszkesztyűt, már sietett is haza Szegedre, hogy megszervezze kislánya születésnapi zsúrját. „Nagyon jól sikerült a buli, úgyhogy elmondhatom, hogy egy nagyon szép időszak ez a mostani az életemben. Jól teljesítettem mindenhol, az élet egyéb területein is. Most elégedett vagyok és várom a folytatást“ – mondta el Máté. Mint kiderült a szegedi bajnok még egy nagy sikert behúzhatott a közelmúltban: megszerezte egészségfejlesztő szakember diplomáját is a Szegedi Tudományegyetemen. „Áldottnak érzem magam, hogy ez is sikerült“ – zárta gondolatait Máté.

Nézd meg videónkat is, melyben Máté még többet elárul a májusi címmérkőzésről, terveiről, s arról, hogyan éli meg a sikert:

Ha pedig megbízható, Szeged útjain sokat tapasztalt sofőrökre bíznád magad útjaid során, hívd a Tempó Taxit az alábbi elérhetőségen:

· Tempó Taxi: +36 62 490 490

· Google Play Store: https://rb.gy/begnzu

· Apple Store: https://rb.gy/hw0yjn

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb