Sport

Hatalmas büszkeség: Kis Máté bekerült a legjobb 15-be a WBO világranglistáján!

Az IBO után a WBO nemzetközi övét is behúzta Kis Máté – írtuk meg május végén a meccset követően, most pedig a New School Promotion jelentette be, hogy a WBO világranglistán a szegedi bajnok ezzel bekerült a legjobb 15-be.

A szegedi Kis Máté legutóbb május 24-én, Budapesten lépett ringbe, amikor megszerezte a WBO betöltetlen nagyközépsúlyú Global bajnoki címét. Máté ezzel a győzelemmel nem csupán újabb rangos szervezet címét gyűjtötte be, hanem felkerült a WBO nagyközépsúlyú világranglistájának legjobb 15 versenyzője közé – írja a New School Promotion. Mint kiderült, Kis a 12. helyen nyitott a ranglistán, ahol olyan versenyzők közé került, mint Jamie Munguia, Bektemir Melikuziev vagy Edgar Berlanga.

Szívből gratulálunk Kis Máténak, ez hatalmas büszkeséggel tölt el bennünket!

ILYEN VOLT A TÉTMECCS!

Mint megírtuk, kis híján pankrációba fulladt a szegedi Kis Máté május végén Budapesten megtartott WBO (World Boxing Organization) nemzetközi címmérközése, miután ellenfelénél, a félelmetes ütőerejéről ismert Zeljko Stegic-nél elszakadt a cérna. A bosznia-hercegovinai KO-gép először egy Hollywood-i filmekbe illő színészi alakítással próbálta rávenni a bírót Máté leléptetésére, ezt követően többszöri szabálytalankodással, majd egy bírói figyelmeztetést követő őrjöngéssel zárta a nem kívánt show-t. A civilben rendőrként szolgáló szegedi – aki egyébként 2023 elején a francia-örmény Armen Yepremyan legyőzésével az IBO interkontinentális övét is begyűjtötte – gyakorlatilag úgy szerezte meg a WBO global-címét, hogy szinte el sem fáradt közben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb