Szegedi Arcok

Szeged365 Olvasói beszámoló: “hajnali 3-4-kor is kristálytisztán hallom a zenét” – az egyik szegedi szórakozóhely dübörgése okoz álmatlan éjszakákat városszerte (frissítve)

“Hogyan lehet, hogy egy szombat esti Dokk buliból a zenék kristálytisztán hallhatóak hajnali 3-4-kor a Csillag térről?” – tette fel a kérdést szerkesztőségünknek Olvasónk, Rozália, de nem ő az egyetlen, akinek zavarja éjszakai nyugalmát a Tisza parti szórakozóhelyről kiszűrődő hangos zenebona, több környéken lakó hasonló problémáról számolt be, sőt még Újszegedről is jelezték, hogy olyan, mintha a nappalijukban dübörögne a buli.

Mint Olvasóink megírták, a Huszár Mátyás rakparton található Tisza Dokkból jövő dübörgő zene szombatonként városzerte zavarja a szegediek éjszakai pihenését. Az érintett lakóknak már elegük van az áldatlan állapotból, szeretnék, ha a probléma nagyobb figyelmet kapna.

A CSENDRENDELET SZERINT SZOMBATI NAPOKON ÉJFÉLKOR KELL CSÖKKENTENI A HANGERŐT

Szegeden a csendrendelet szerint hétköznap este 10 órától, pénteken és szombaton pedig éjfélkor kell olyan szintre csökkenteniük a hangerőt a vendéglátóhelyeknek, hogy az ne zavarja a környező lakókat. Amennyiben az adott helyszínnel kapcsolatban több bejelentés érkezik, a jegyzői iroda munkatársai végzik el a szükséges méréseket, hogy határértéken belül van-e a zaj. Ha a mérés azt igazolja, hogy a zaj átlépi a határértéket, akkor az üzemeltetőnek kell gondoskodnia róla, hogy csökkentse a zajszintet. Ennek eredményességét ellenőrző mérésekkel igazolják.

TÖBBEK KÖZÖTT A TISZA KÖZELSÉGE NAGYBAN BEFOLYÁSOLJA, MENNYIRE LEHET HALLANI A ZAJT

Az, hogy melyik városrészen, mennyire lehet hallani a Dokk zaját egyébként több tényezőtől is függ, ezek közül egy általunk korábban megkérdezett szakértő a széljárást nevezte meg elsődleges oknak, de a Tisza közelsége vagy a környék épületeinek elhelyezkedése is befolyásolja, mekkorát zúznak a Dokk lemezlovasai a hálószobánk közepén.

Az ügyben megkerestük a körzet önkormányzati képviselőjét, Dr. Binszki Józsefet, valamint a Városüzemeltetési Irodát, cikkünk megjelenéséig azonban még nem kaptunk válasz, amint megérkezik, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTVE: BEFUTOTT A POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁLASZA

Az ügyben megkérdeztük a Városüzemeltetési Irodát, akiknek válasza kedden be is futott szerkesztőségünkbe, alábbi cikkünkben mutatjuk válaszukat.

MÉG A TÉL FOLYAMÁN HASONLÓ PROBLÉMÁT TAPASZTALTAK OLVASÓINK A POSTAPALOTÁNÁL LÉVŐ SZÓRAKOZÓHELY MIATT

“Úgy dübörög a zene, hogy még az ágyam is beleremeg” – mondta el számunkra Olvasónk, Zsuzsa, aki arra az áldatlan állapotra hívta fel a figyelmünket, miszerint a Postapalotánál lévő szórakozóhelyről minden héten 3-4-szer este 9-től hajnal 3-ig úgy dübörög a zene, hogy lehetetlenné teszi a környékbeliek éjszakai nyugalmát.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb