Közélet

Dübörgő zene, álmatlan éjszakák városszerte: befutott a polgármesteri hivatal válasza az olvasóink szerint túl hangos szegedi szórakozóhely kapcsán

“Hogyan lehet, hogy egy szombat esti Dokk buliból a zenék kristálytisztán hallhatóak hajnali 3-4-kor a Csillag térről?” – tette fel a kérdést korábban szerkesztőségünknek Olvasónk, Rozália. Mint korábban megírtuk, nem ő az egyetlen, akinek zavarja éjszakai nyugalmát a Tisza parti szórakozóhelyről kiszűrődő hangos zenebona, több környéken lakó hasonló problémáról számolt be, sőt még Újszegedről is jelezték, hogy olyan, mintha a nappalijukban dübörögne a buli. Akkor az ügyben megkérdeztük a Városüzemeltetési Irodát, akiknek válasza kedden be is futott szerkesztőségünkbe.

Mint Olvasóink megírták, a Huszár Mátyás rakparton található Tisza Dokkból jövő dübörgő zene szombatonként városzerte zavarja a szegediek éjszakai pihenését. Az érintett lakóknak már elegük van az áldatlan állapotból, szeretnék, ha a probléma nagyobb figyelmet kapna.

2022-BEN A ZAJMÉRÉSEK MEGHALADTÁK A HATÁRÉRTÉKET

A szegedi polgármesteri hivatal megkeresésünkre adott tájékoztatása szerint a Tisza DOKK zajkibocsátása kapcsán felmerült lakossági panaszokra reagálva 2022-ben akusztikai szakértőt rendelt ki Szeged város jegyzője. A zajmérések meghaladták a megengedett határértékeket, ezért a jegyző intézkedési terv benyújtására szólította fel a DOKK 2020 Kft.-t. Hozzátették, az intézkedési terv figyelembe vette a szórakozóhely belvárosi elhelyezkedését és a környező zajforrásokat is. 

Majd, mint folytatták levelükben, a létesítmény a jogszabályoknak megfelelően működik, így nem szabtak ki rá bírságot. 

HA SZÜKSÉGES TOVÁBBI INTÉZKEDÉSEKET HOZNAK

A polgármesteri hivatal közölte, a Tisza DOKK érvényes zajengedéllyel rendelkezik, ami nappal az 55 dBA-t, éjszaka pedig a 45 dBA-t nem lépheti túl. “Szeged város önkormányzata fontosnak tartja a lakosság pihenéshez való jogát, és a panaszok száma és gyakorisága függvényében, ha szükséges, további intézkedéseket hoz. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a zaj egyedi hatással lehet az emberekre, és a hangterjedést befolyásolhatják különböző környezeti tényezők (szélsebesség, hőmérséklet-ingadozás) is – zárták válaszlevelüket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb